EUR: 334,58 Ft
CHF: 305,93 Ft
2019. november 17., vasárnap
Gergő, Hortenzia

Belföld

Kegyetlenek! Még a kutyáját is leszúrták a meggyilkolt majd felgyújtott főbérlőnek

Elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint megölte főbérlőjét, majd felgyújtotta a lakását a VII. kerületben. A Borsnak nyilatkozott az elhunyt egyik rokona, aki elmondta, hogy történt a gyilkosság.

Hétfő délután lakástűzhöz riasztották a tűzoltókat, akik az István utcai tűzeset helyszínén egy elszenesedett holttestet és több helyen vért találtak.


A rendőrségi adatgyűjtés eredményeként rövid időn belül elfogták a feltételezett elkövetőt, aki a gyanú szerint a lakásban leszúrta 49 éves főbérlőjét, majd felgyújtotta a lakást.

A BRFK nyomozói a 27 éves sátoraljaújhelyi B. János Norbertet emberöléssel gyanúsították meg, kihallgatták, őrizetbe vették és letartóztatását kezdeményezik – közölte a rendőrség.


A Bors információi szerint a szomszédnak gyanúsak voltak a fiatalok.

Két huszonéves nő és két férfi jött hozzá múlt csütörtökön – mondta a Borsnak az egy emelettel lejjebb lakó Hollósi Ilona. – Gyanúsak voltak, szinte ki sem jöttek a lakásból, még táska sem volt náluk. Az egyikük folyton pásztázta a lakásokat a körfolyosóról, azt hittem, be akar törni hozzám. A tragédia után a két lány elrohant, a füst pedig dőlt ki mindenhonnan. A két férfi azonban itt ma­radt, ők maguk hívták ki a tűzoltókat – tette hozzá a Borsnak a szomszédasszony.

Kiderült, a két férfi csak akkor hagyta el a lakást, amikor megjelentek a rendőrök, akiknek megpróbáltak beadni egy kitalált történetet.

A zsaruk több helyiségben is vérnyomokat találtak, húsz percen belül pedig elfogták a 27 éves sátoraljaújhelyi B. János Norbertet, akit emberölés gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki, őrizetbe vettek és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására. A Bors arról érdeklődött: a lakótársaknak lehet-e közük a gyilkossághoz, de a BRFK válaszában leszögezte: egy embert gyanúsítottak meg.

Azt állították, hogy főzés közben lecsapódott a biztosíték, ezért kijöttek a lakás elé, hogy visszakapcsolják. Ezt többször is megismételték, amikor füstre lettek figyelmesek, de vissza már nem tudtak menni. Elmondásuk szerint előző nap kifizették a 280 ezres lakhatást. Talán a tűzzel próbálták balesetnek beállítani a gyilkosságot – me­sélte a szomszéd, aki szinte születésétől ismerte az áldozatot, P. Attilát. Mostanában leginkább akkor látta a férfit, amikor új vendégek érkeztek hozzá lakást bérelni – írja a portál.

A késelés után ketten tehették az ágyba, mert a keze fölfelé állt. A tűz előtt még az egyik kutyáját is leszúrták. Ő szintén az ágyon volt, amikor valamilyen gyúlékony anyaggal lelocsolhatták és felgyújtották azt. Attila délelőtt tizenegykor beszélt utoljára a párjával, délután négykor pedig már nem volt elérhető. Nálunk egy nappal a halála előtt járt utoljára. Bízunk abban, hogy soha nem jön ki a börtönből, aki ezért felelős – idézi a Bors a megtört rokon szavait.

Kapcsolódó Cikkek