2019. november 12., kedd
Jónás, Renátó

Külföld

Kell a hely! Több ezer francia diákot dobtak ki az ajtón a migránsok miatt

Úgy döntött Párizs 16. kerületi önkormányzata, hogy a Jean-Bouin multifunkciós, hatalmas tornatermet átadja az utcán kóborló migránsoknak. Azt, hogy az eddig itt sportoló diákok hol fognak ezen túl mozogni, még nem tudni. A városnegyed Republikánus párti polgármestere közösségi oldalán azt írta, nagyon sajnálja, hogy az önkormányzat önkényes döntése alapján 3000 diákot dobtak ki az ajtón, azaz fosztottak meg a sportolás lehetőségétől úgy, hogy semmilyen más alternatívát nem ajánlottak fel nekik – tudta meg az AFP francia hírügynökség.

Az Origo úgy tudja, hogy a Republikánus párt parlamenti képviselője, Claude Goasguen, aki egyébként korábban a kerület polgármestere volt, sajnálatát fejezte ki a döntés után. Véleménye szerint elfogadhatatlan és önkényes intézkedés volt ez, aminek felelőssége egyértelműen a kormányé. Azé a kormányé, amely képtelen megoldani a migránskérdést. Hozzáteszi, hogy a kialakult helyzetben Anne Hidalgo szocialista polgármester is hibás, aki nem hogy megvédeni nem tudja a párizsi emberek érdekeit, de teljesen figyelmen kívül is hagyja.


Úgy tudni, hogy ez nem egyedi eset volt a francia fővárosban. Egész Párizsban újraszervezik a sporttevékenységek ellátását, ugyanis a migránsoknak mintegy 1200 férőhelyet kell azonnal biztosítani. Az intézkedés ellen egyébként online petíciót is indítottak – írja a jobboldali Le Figaro.

Mint ahogy arról a Lokál is beszámolt korábban, Franciaország nagyvárosaiban és annak vonzáskörzetükben már régen tarthatatlan a helyzet az illegális migráció miatt. Ezrek élnek a francia utcákon. A no-go zónákba, amit természetesen korábban titkolt a kormány, már a rendőrség és a különböző állami szervek sem szívesen mennek.


Nem csoda, hiszen az integráció legfeljebb csak papíron működik. A gyakorlat ezzel szemben az, hogy párhuzamos társadalmak alakultak ki a városokon belül, miközben Emmanuel Macron a francia középosztályra akarja testálni az illegális migráció miatt kialakult szociális problémák minden pénzügyi fedezetét.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek