2020. január 18., szombat
Piroska

Egyéb XV.kerület

Kerületünkben lesz fűtőanyag a fenyőkből

Mintegy 500-600 ezer fenyőfát gyűjt össze és szállít el a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt., azok a cég XV. kerületi Fővárosi Hulladékhasznosító Művébe kerülnek.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. dolgozói a XV. kerületbe szállítják a kidobott karácsonyfákat (MTI/Máthé Zoltán)

A Fővárosi Közterület-fenntartó közleménye szerint az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a kidobott fenyőfák begyűjtése majd egy hónapot is igénybe vesz, ezért január 6-tól egy-másfél hónapig úgynevezett fenyőfajáratok szállítják el a fákat, utána pedig normál hulladékszállító gépekkel, valamint a nagy méretű fákat külön gyűjtőjárművel gyűjtik össze. A fenyőfákat összeaprítják, majd a Fővárosi Hulladékhasznosító Mű kazánjaiba viszik. A fenyő a magas gyantatartalom miatt kitűnő tüzelőanyag, amelyből elégetéssel több tízezer budapesti háztartás számára biztosítanak fűtési gőzt és áramot. A kijelölt gyűjtőhelyek listája kerületi bontásban megtalálható az fkf.hu oldalon.


Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.

 • Nem hiteles, ha a baloldali többség vizsgálja a Lackner-féle korrupciós botrányt

  Nem hiteles, ha a baloldali többség vizsgálja a Lackner-féle korrupciós botrányt

  Ha igazak Lackner Csaba hangfelvételeken elhangzott állításai, mindenkinek távoznia kell a közéletből, aki érintett Kispest valaha volt legnagyobb korrupciós botrányában a Fidesz-KDNP szerint. Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő hangsúlyozta: a kormánypárti képviselők részt vesznek az önkormányzati tényfeltáró bizottság munkájában, de azt aggályosnak tartja, hogy az a baloldali összefogás alkotja a többséget, amelynek tagjaira Lackner Csaba terhelő állításokat fogalmazott meg.