2019. augusztus 23., péntek
Bence

Külföld

Késelés a bécsi főpályaudvaron, meghalt az áldozat

Halálos kimenetelű késelés történt keddre virradóan a bécsi főpályaudvaron – közölte az osztrák rendőrség az APA hírügynökséggel.

Az áldozat a helyszínen életét vesztette. A feltételezett tettest az osztrák vasúttársaság (ÖBB) alkalmazottai feltartóztatták, míg a rendőrség kiérkezett és őrizetbe vette. A tettes és az áldozat is spanyol állampolgár, egyelőre nem derítették ki, hogy turistaként tartózkodtak-e Ausztriában, vagy hosszabb ideje éltek az országban.


A gyilkos fegyvert lefoglalták, a bűncselekmény kivizsgálása és a tettes kihallgatása megkezdődött.

“A férfi leszaladt a pénztárcsarnokból, a későbbi áldozat pedig futott utána” – mondta el Daniel Pinka ÖBB-szóvivő. “Ezt követően letette hátizsákját a földre, odaszaladt a nőhöz, és leszúrta” – fűzte hozzá.

Ezt követően a tettest az ÖBB nyolc biztonsági munkatársa leterítette, majd elsősegélyt nyújtottak a nőnek.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Nap képe: ArcMás

  A Nap képe: ArcMás

  Gigantikus képek díszítik Moszkva nyugati elővárosában a panellakások falait, ahol graffitiművészek festményei kápráztatják el az embereket.

 • Baktérium pusztítja az elsüllyedt Titanicot

  Baktérium pusztítja az elsüllyedt Titanicot

  Jelentősen romlott az 1912 óta az Atlanti-óceán mélyén nyugvó Titanic állapota. Az első útján egy jéghegynek ütközött és elsüllyedt luxushajó maradványait 14 év után először kereste fel augusztus elején egy expedíció, amely nagyfelbontású képeket készített a roncsról.

 • Életeket követelt egy villámcsapás a lengyel Tátrában

  Életeket követelt egy villámcsapás a lengyel Tátrában

  Hirtelen kitört viharban négyen életüket veszítették, és csaknem százan megsérültek csütörtökön villámcsapásoktól a lengyel Tátrában, folyamatban vannak a mentőakciók – adta hírül legfrissebb jelentésében a lengyel közszolgálati televízió (TVP Info).