2019. június 20., csütörtök
Rafael

Külföld

Késes támadóval végeztek az izraeli erők

Az izraeli erők agyonlőttek egy késes támadásra készülő, 16 éves palesztin lányt egy ellenőrzőpontnál a megszállt Ciszjordánia és Kelet-Jeruzsálem határán szerdán – közölte a rendőrség.

Palesztin tisztségviselők szerint a lány rámalláhi lakos volt.

Joram Halevi jeruzsálemi rendőrfőnök elmondta, hogy a fiatal előrántott egy kést, és rátámadt a biztonsági erőkre az-Zajem ellenőrzőpontnál. A helyszínen járőröző rendőrök közül senki sem sebesült meg.

Az izraeli biztonsági erők elleni támadások fokozódtak 2014 óta, miután a palesztin-izraeli béketárgyalások zátonyra futottak. A palesztinok szerint a támadók az izraeli korlátozások miatti elkeseredettségük miatt követnek el erőszakcselekményeket, míg Izrael személyes problémákat és felbujtást lát mögötte.

Kapcsolódó Cikkek

  • Novák Katalin: A magyarok és a németek szövetségesek

    Novák Katalin: A magyarok és a németek szövetségesek

    A magyarok és a németek között szövetség köttetett harminc évvel ezelőtt a határnyitáskor és a berlini fal leomlásakor – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, a Magyar-Német Ifjúságért Egyesület (Jugendwerk) új irodájának megnyitóján.

  • Visszatért a farkas Hollandiába

    Visszatért a farkas Hollandiába

    Visszatért a farkas Hollandiába két évszázaddal az után, hogy a vadászat miatt kihalt a faj a térségben – közölték csütörtökön holland illetékesek.