2019. november 12., kedd
Jónás, Renátó

Sport

Késsel sebesítették meg a szurkoló arcát

Elszabadultak az indulatok a Millwall–Everton labdarúgó FA Kupa-mérkőzésen. A szurkolók a meccs előtt brutálisan összeverekedtek, és az egyik liverpooli drukker arcán késsel súlyos sebet ejtettek.

Nem bírtak magukkal az angol huligánok szombaton a Millwall–Everton labdarúgó FA Kupa-meccs előtt. Az internetre felkerült felvételek szerint a két csapat szurkolói egymásnak estek a londoni stadion előtt, és a verekedés során az Everton-szurkoló Jay Burns arcát csúnyán megvágták.


„Köszönöm mindenkinek a támogató üzeneteket. Nem tudom elhinni, hogy ez történt az arcommal, egyszerűen nem tudok belenézni a tükörbe” – írta közösségi oldalán a megsérült drukker, akinek arcát 25 öltéssel kellett összevarrni.

Mark Roberts rendőrfőkapitány szerint a szurkolói balhék mindennaposak, azonban sok esetben azért nem történik komoly baj, mert a hatóságok időben közbe tudnak lépni. A Millwall ultrái nemcsak a stadion környékén cirkuszoltak, hanem megtámadták a vendégcsapat szurkolóit szállító egyik buszt is, amelynek betörték az ablakait. A kár 10 ezer fontra (3,6 millió forint) tehető. Szemtanúk szerint a támadás egyértelműen meg volt tervezve.

A meccs során sem nyugodtak meg a kedélyek. A hazai szurkolók kövekkel és téglákkal dobálták a vendégeket, 20 embert elő is állítottak, emellett folyamatosan rasszista szövegeket kiabáltak. A Millwall vezetősége közleményben határolódott el a tettesektől, és kijelentették, hogy egy életre kitiltják a rendbontókat a stadionból. A meccset egyébként 3-2-re a hazaiak nyerték.

 

 

Kapcsolódó Cikkek