2019. június 26., szerda
János, Pál

Egyéb Pécs

Készenlétis rendőrökkel léptek színpadra a gyerekek

Jót tesz a zene

Különleges koncertet adtak a hétvégén a hátrányos helyzetű családban nevelkedő gyermekek Pécsett. A Budapesti Készenléti Rendőrség külföldön is ismert fúvószenekarával léptek színpadra, akikkel hagyományteremtő céllal tartották meg első, újévi koncertjüket. Baranya megyében, köztük Pécsett összesen 250 gyermeknek biztosítja a Szimfónia Program, hogy a zenetanulással és fellépésekkel sikerélményhez és önbecsüléshez segítsék a gyerekeket. 


Izgatottan készültek első, újévi koncertjükre azok a gyerekek, akik most Pécsett a készenléti rendőrök fúvósaival léptek színpadra. A hátrányos helyzetben élő gyermekek zeneoktatását a Symphonia Alapfokú Művészeti Iskola vállalta.

– A program elsődleges célja, hogy a gyerekek minél többet lehessenek hangszer közelében, hosszú távon pedig az a cél, hogy a zene motiválóerő legyen arra, hogy a közismereti órákra is bejárjanak – mondta tanáruk, Kimmel Tamás.

A Symphonia Alapfokú Művészeti Iskola Baranya megyében Pécsett, Bogádmindszenten, Magyarmecskén és Siklóson összesen 250 gyermekkel foglalkozik

A művészeti iskolát a Symphonia Alapítvány találta ki, annak érdekében, hogy bebizonyítsák: a zenetanulás nem csak a zenélésben segít.

– Ezek a gyerekek megtanulnak egymásra figyelni, együttműködni. Emellett az is fontos, hogy rengeteget szerepeljenek. Ez azért jó, mert a koncert után sikerélményük lesz, és nő az önbecsülésük, ami arra sarkallja őket, hogy dolgozzanak – mondta Kupper András, a Symphonia Alapítvány elnöke.

 

A szakemberek szerint a zene a fegyelmezés eszköze is. A Symphonia Alapítvány célja a hátrányos helyzetben élő gyermekek tanulásra biztatása mellett, hogy hangszereket is adjanak nekik a zenével való foglalkozáshoz.

Kapcsolódó Cikkek