EUR: 323,74 Ft
CHF: 292,49 Ft
2019. június 25., kedd
Vilmos

Egyéb Nagykanizsa

Két napos lesz az őrület!

Már nemzetközi a Spartanunk

Alig két és fél hónap, és újabb Spartan-versenynek ad otthont Nagykanizsa. A Csótónál, a tavalyi siker után, ezúttal kétnapos erőpróbát szerveznek március 30-án és 31-én.


A 2018-as Nagykanizsa Sprint iránt hatalmas volt az érdeklődés, nyolcezer felnőtt induló nevezett, a viadalon pedig összességében több mint 20 ezer ember fordult meg. Az esemény tavaly elnyerte a legjobb rendezésű európai Spartan-verseny címet, így logikus döntésnek is nevezhető, hogy a hazai jogtulajdonos 2019-ben is elhozza a spártai őrületet Dél-Zalába. Ezt az utolsó 2018-as rendezvényen, Miskolcon jelentették be, és a borsodi városban azt is biztossá tették: 2019-ben kétnapos lesz a kanizsai Spartan, és két különböző távon mérettethetik meg magukat a résztvevők, sok egyéb, kiegészítő kategória mellett.

Mint Horváth István, a KonTuR+ Egyesület elnöke elmondta, március 30-án, szombaton középtávú versenyt rendeznek, amely minimum 13 kilométer hosszú, és legalább 25 akadályt tartalmaz.


A tavalyi kanizsai verseny a legjobbnak bizonyult Európában (Fotó: Gergely Szilárd)

– Ez az esemény az első állomása a Közép-európai Regionális Bajnokságnak, így itt az elit és az age group kategória indulói speciális finisher medált kapnak – fogalmazott Horváth István, hozzátéve, mivel a nemzetközi sorozat része lesz a kanizsai Spartan, ezúttal Közép-Európa legjobb versenyzői is itt lesznek.

Március 31-én, vasárnap már a sprint táv indulóit várják, akiknek egy minimum öt kilométeres pályán kell átküzdeniük magukat, amit legalább húsz akadállyal tarkítanak.

– A szervezők már jelezték, ezúttal sem fognak kesztyűs kézzel bánni a résztvevőkkel, igazi kihívást tartogatnak számukra a jól futható pályákon, ebben a csodálatos természeti környezetben, a Csótónál – mondta az elnök. – Mindkét napon rendeznek kids versenyt a legkisebbek, vagyis a 4–14 éves korosztály számára, továbbá vasárnap hajnalban indul a hatórás Hurricane Heat az elvetemültebbeknek, ami nem verseny, hanem egy katonai kiképzés jellegű kihívás, amelyen extrém feladatokat kell teljesíteni csapatban. Utóbbira már el is fogytak a regisztrációs helyek.

A verseny hétvégéje idén is fantasztikus hangulatot ígér, és további kikapcsolódási lehetőségek szolgálják majd az érdeklődőket a fesztiválterületen és városszerte egyaránt. Erről Nagykanizsa önkormányzata és mások mellett a KonTuR+ Egyesület gondoskodik.

Kapcsolódó Cikkek