EUR: 323,59 Ft
CHF: 292,01 Ft
2019. június 25., kedd
Vilmos

Belföld

Ki is az igazi környezetvédő?

Szívószálak, dízelautók, PET-palackok – sokan ezekben látják Földünk legnagyobb ellenségeit, ezek betiltását követelik nagy hangon, ám arról már kevésbé szól a fáma, hogy az úgynevezett „zöldek” már nem ennyire harcosak, ha saját kényelmükről, modern életmódjukról kellene lemondaniuk.

A hibrid terepjárók használata kevesebb károsanyagot bocsáthat ki, hiszen eleve kevesebb benzint használ el, ugyanakkor a benne található akkumulátor gyártásának ökológiai lábnyomáról már kevesebbet szeretnek beszélni, pláne, hogy az akkumulátor az elektromos erőműveken keresztül is szennyezi a környezetet.


De említhetnénk akár a repülőket, hajókat, kompokat, a háztartási cikkeket, okoslakásokat és egyéb, a mai, modern világban egyre többek számára elérhető kényelmi szolgáltatásokat, melyek csak nevükben környezetkímélők, a valóságban azonban legalább annyira, ha nem jobban megterhelik a környezetet, mint a szívószálak, nejlonzacskók és egyéb, ellenségnek kikiáltott használati tárgyak.

A témáról bővebben a Figyelő 2019. január 24-én megjelent számában olvashatnak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Lopott videóval kampányol Kálmán Olga

  Lopott videóval kampányol Kálmán Olga

  Engedély nélkül használta fel az ATV felvételét, és ezzel törvényt sértett Kálmán Olga, az ellenzéki roncsderbi egyik főpolgármester-jelöltje – írja az Origo.

 • Drónnal mentik a bajbajutottakat

  Drónnal mentik a bajbajutottakat

  Drónflottát állítottak “hadrendbe” a Balaton partján. Az egyelőre három “minihelikopterből” álló flotta két egysége: Alfa és Bravo a bajbajutottak felderítésében nyújthat segítséget, a harmadik Charlie egy magától felfújódó mentőegységet képes ledobni a vízben.

 • Szexuális erőszakért ítélték el a zenetanárt

  Szexuális erőszakért ítélték el a zenetanárt

  Folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak miatt jogerősen hat év börtönbüntetésre ítélték a paksi pedofil zenetanárt, aki táborozás közben éjjelente, a felügyeletére bízott kislányok mellé feküdt, csókolgatta és illetlen helyen simogatta őket.