EUR: 329,35 Ft
CHF: 303,11 Ft
2019. augusztus 24., szombat
Bertalan

Sport

Ki lesz a befutó a Barcánál?

Lassan, de biztosan közeledik a téli átigazolási időszak utolsó napja. Éppen ezért érdekes a Barcelona jelenlegi helyzete, ugyanis a katalán klub a csatár poszt tekintetében rendkívül szerényen áll, lényegében Luiz Suárezen kívül nincs senki, aki bevethető lenne ezen a helyen. Megnéztük, hogy ki lehet a megfelelő helyettesítője az uruguayinak, azok közül, akik képbe kerültek az elmúlt napokban.

Nem éppen világos, hogy milyen stratégiát követ az FC Barcelona labdarúgócsapatának vezetősége. A katalán klub mintha nem lenne tisztában azzal, hogy a csatár posztra, Luiz Suárezen kívül, nem nagyon van kit bevetni. Pont ezért érthetetlen, hogy a Barca miért adta el az egyetlen csatárt a keretből, Munir El Haddadit.


EPA/RAUL CARO

 

Mint ismeretes, a 23 éves tehetség a hétvége folyamán távozott a Sevillába. Munir a Barcelona akadémiájának terméke, 2014-ben mutatkozott be a felnőttcsapatban 56 mérkőzésen lépett pályára, melyek során 12 gólt és 11 gólpasszt tudtak felírni a neve mellé. A fiatal csatár sosem tudott igazi alapember lenni, az elmúlt években már a Valenciában és a Deportivo Alavésben is megfordult kölcsönben. A hírek szerint a Sevilla egymillió eurót (321 millió forint) fizetett a játékosért, ami roppant kevés, hiszen a Transfermarkt 12 millió euróra (3,8 milliárd forint) becsüli az árát.

Egy csatárral elképzelhetetlen, hogy a Barca bármit el tud érni a szezon hátralévő részében, hiszen egy váratlan sérülés bármikor kihúzhatja Suárezt. Éppen ezért a klub nagy valószínűséggel pár napon belül leigazol egy támadót, egyes hírek szerint a ma esti Levente elleni Király Kupa meccs után hozzák majd meg a végleges döntést arról, hogy ki lesz a befutó.


A pletykák szerint képben van Álvaro Morata és Olivier Giroud a Chelsea-ből, Fernando Llorente a Tottenhamből, Lucas Pérez a West Ham-ből és Cristhian Stuani is a Gironából. Utóbbi helyzete érdekes, hiszen ő is uruguayi, akárcsak Suárez, azonban a Girona biztos, hogy nem fogja elengedni, csak abban az esetben, ha a Barca kifizeti a kivásárlási árát, ami 15 millió euróra (4 milliárd forint) tehető.

Az is előfordulhat, hogy csak kölcsönbe vesznek egy csatárt, ami Álvaro Morata esetében izgalmas, ugyanis a Chelsea nem szívesen válna meg véglegesen a spanyol játékostól, ráadásul érte kellene a legtöbbet fizetni. A pletykák szerint Ernesto Valverde vezetőedző Llorentét szeretné a legjobban leigazolni, igaz azzal, hogy Harry Kane megsérült, nagyon nehéz lenne elcsalni őt a Tottenhamtől. Sokak szerint Giroud lenne a legjobb megoldást, őt viszont a londoniak nem akarják elengedni, így csak Perez maradt a listán. Hozzá kell tenni, hogy érte a Betis is érdeklődik. A sevillaiak talán jobb alkupozícióban vannak, ugyanis náluk egyértelműen kezdő lehetne a spanyol.

Mielőtt megnézzük, hogy milyen számokat produkáltak ebben a szezonban a fentebb említett játékosok, vizsgáljuk meg Luiz Suárez idei statisztikáit:

  • Lejátszott meccsek: 18
  • Gólok: 15
  • Gólok percenként: 78,8
  • Lövések/kaput eltaláló lövések: 60/31
  • Gólpasszok: 5

Most pedig lássuk a lehetséges jelöltek számait.

Álvaro Morata

Lejátszott meccsek: 24

Gólok: 18

Gólok percenként: 166,4

Lövések/kaput eltaláló lövések: 68/27

Gólpasszok: 0

EPA/WILL OLIVER

 

Olivier Giroud

Lejátszott meccsek: 24

Gólok: 5

Gólok percenként: 203.8

Lövések/kaput eltaláló lövések: 43/17

Gólpasszok: 4

/Fotó: EPA

 

Fernando Llorente

Lejátszott meccsek: 13

Gólok: 4

Gólok percenként: 60.3

Lövések/kaput eltaláló lövések: 10/6

Gólpasszok: 1

Credit line: Profimedia, Alamy

 

Lucas Perez

Lejátszott meccsek: 13

Gólok: 4

Gólok percenként: 143,3

Lövések/kaput eltaláló lövések: 12/4

Gólpasszok: 0

Credit line: Profimedia, Actionplus

 

 Cristhian Stuani

Lejátszott meccsek: 17

Gólok: 12

Gólok percenként: 115.4

Lövések/kaput eltaláló lövések: 34/19

Gólpasszok: 0

Credit line: Profimedia, Gtres Online

 

Mivel a számok nem hazudnak, egyértelműen látszik, hogy egyik játékos sem veszi fel a versenyt a kiválóan futballozó Suárezzel. Kijelenthető tehát, hogy az a játékos, aki majd megérkezik a Camp Nouba biztos lehet benne, hogy csak a kispad kényelmét érezheti majd a szezon hátralévő részében, ugyanis már-már lehetetlen kiszorítani az uruguayi klasszist a kezdő tizenegyből.

Kapcsolódó Cikkek