EUR: 329,35 Ft
CHF: 303,11 Ft
2019. augusztus 24., szombat
Bertalan

Belföld

Kígyózó sor a Corvin mozi székeiért

A Nagykörútig állt a sor péntek délelőtt a Corvin mozi előtt, miután a filmszínház felújítás miatt kiárusította nézőtéri székeit, amelyeket az érdeklődök mindössze ezer forintért vihetnek haza.

Utoljára talán Terence Hill budapesti látogatásakor voltak annyian a Corvin mozi előtt, mint péntekeken. A szervezők sem számítottak rá, hogy ekkora lesz az érdeklődés a régi székek iránt, mint megtudtuk, eredetileg ki akarták dobni az ülőalkalmatosságokat. Végül úgy döntöttek, hogy egy jelképes – 1000 forintos – összegért meghirdetik azokat.


A legelszántabb vásárlók már a meghirdetett időpont előtt fél órával a mozi előtt gyülekeztek, hogy minél előbb bejussanak, mégis volt, aki másfél óra alatt csupán a mozi lépcsőjéig jutott. Mintha csak egy világsztárra vártak volna az emberek.

Összesen 980 széket árusítottak ki, egy ember legfeljebb 15 darabot vehetett meg. Sokan arra számítottak, hogy máris hazavihetik az üéseket – így többen különféle kézikocsikkal érkeztek –, de most csak a regisztráció és a székek kiválasztása történt meg, azokat a vásárlók a héten vihetik haza.


– Egy kertmozit szeretnék kialakítani a házunk udvarán, így 4-5 széket biztosan beszerzek – mesélte a sorban állva Andi. Barátnője, Dia azt mondta, tősgyökeres józsefvárosiként kötelességének érezte, hogy a rengeteg emlékéhez kötődő Corvin mozi üléseiből egy nála is legyen.

– Én egy rendezvényszervező cégnél dolgozom, dekorációként szeretnénk használni a székeket – árulta el a sor elején álló Anikó.

A Corvin mozi felújítása hétfőn kezdődik, de a filmszínház ez idő alatt is nyitva lesz, egyszerre csak két-három termet fognak lezárni.

Kapcsolódó Cikkek