EUR: 323,53 Ft
CHF: 290,99 Ft
2019. június 27., csütörtök
László

Külföld

Kilencszázezer euróért keltek el Catherine Deneuve Yves Saint Laurent-ruhái

Több mint 900 ezer euróért kelt el Catherine Deneuve mintegy 130 ruhája, amelyeket Yves Saint Laurent néhai francia divattervező egykoron a francia színésznőnek tervezett.

A Christie’s aukciósház csütörtök esti párizsi árverésén elkelt ruhák között volt az a gyöngyökkel díszített ruha, amelyet Deneuve akkor viselt, amikor 1969-ben először találkozott Alfred Hitchcockkal, valamint az az arany színű estélyi ruha is, amely az egyik Oscar-díjátadóra készült.


Yves Saint Laurent több mint negyven éven át öltöztette a francia színésznőt. A ruhák “egy tehetséges ember kreációi”. “Csak azért dolgozott, hogy a legszebbekké tegye a nőket” – mondta Deneuve barátjáról.

A francia színésznő azért vált meg pazar ruhatárától, mert eladta normandiai házát, ahol évtizedeken át tárolta régi darabjait. Azt még nem közölte, mire fogják felhasználni az aukción befolyt összeget.

A színésznő Yves Saint Laurent-ruhatárának egy másik részét, mintegy 170 darabot elsősorban kiegészítőket, interneten árverezik el január 30-áig.

Kapcsolódó Cikkek