EUR: 334,11 Ft
CHF: 304,86 Ft
2019. november 11., hétfő
Márton

Külföld

Kína szerint Soros György szavai értelmetlenek

A bevándorláspárti Soros György a davosi Világgazdasági Fórumon azt állította: “halálos” veszélyt jelentenek a szólásszabadságra azok a kínai erőfeszítések, hogy a digitális technológia segítségével ellenőrizzék a társadalmat a világban. Pekingben alaptalannak minősítették a spekuláns szavait, a kínai külügyi szóvivő szerint a kijelentése még arra sem érdemes, hogy Kína visszautasítsa azt – írja az Origo.

Soros György ezen arra figyelmeztetett, hogy Kínában társadalmi pontrendszert alakítottak ki, amely a pénzügyi megbízhatóság és a közösségi médiában mutatott magatartás alapján osztályozza az állampolgárokat.


Soros szerint ezzel Hszi Csin-ping kínai államfő a nyílt társadalom elképzelésében bízó emberek legnagyobb ellenségévé válik – írja a lap.

Azonban Peking szerint Soros György szavai értelmetlenek, az üzletember összetéveszti a jót a rosszal, kijelentése még arra sem érdemes, hogy Kína visszautasítsa – mondta Hua Csun-jing kínai külügyi szóvivő.


A szóvivő hangoztatta, Pekingben remélik, hogy az érintett felek az Egyesült Államokban képesek lesznek korrigálni Soros magatartását, hosszú távú és objektív, ésszerű látásmódot sajátítanak el a Kínában végbemenő változásokkal összefüggésben.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek