EUR: 334,28 Ft
CHF: 306,65 Ft
2019. november 15., péntek
Albert, Lipót

Extra

Kiújult a kajakos szemdaganata

Tóth Robi augusztusi műtétje Németországban sajnos nem hozta a várt javulást. A rákkal küzdő kajakos és felesége azonban nem adja fel, most Amerikába készülnek, hogy ott folytassák a kezelését. Előtte viszont Robinak át kell esnie egy újabb kemoterápián, ugyanis kiújult a szemdaganata. 

Robi még dolgozik a piacon Fotó: Mészáros Diána

– A németországi beavatkozás után november végén voltunk kontrollon. Sajnos nem kaptunk jó híreket. Az első ilyen kezelés után állítólag csökkent a daganataim száma a májamban, ezért is akartam mindenképpen az újabb műtétet. A nyári kezeléstől azonban nem javult az állapotom. Ez elszomorít, úgy érzem, a semmiért szenvedtem heteken át – számolt be szomorúan az augusztusi stuttgarti műtét eredményeiről Tóth Robi a Lokálnak. A többszörös magyar bajnok kajakosnál 2017 nyarán ACC-t (adenoid cystic carcinomát) diagnosztizáltak. A vizsgálatok során a bal szemében, később pedig a gerincén és a májában is több daganatot találtak. Robi túlesett hat ciklus kemoterápián és tíz sugárkezelésen. A szemüregből akkor visszahúzódott a daganat, de a látását sajnos elvesztette. A májában lévő daganatok kezelését pedig egy németországi klinikán kezdték el. Az első műtét során a tumorok nagy része eltűnt, így Robi és felesége, Dia a nyilvánosság segítségével összeszedte az újabb műtéthez szükséges hatmillió forintot, amire augusztusban sor is került. Ez azonban nem hozta a várt javulást. Ráadásul Robi állapota is rosszabbodott az elmúlt hetekben.


fotó: instagram

– Újra elkezdett kidülledni a szemem, kiújult a daganat. Emiatt ismét sugárterápiára járok, ami azért megvisel. A fejem is elég sokat fáj, mert a tumor nyomja az idegeket. Ennek ellenére fizikailag jól érzem magam – tette hozzá Robi. A kajakos felesége, Dia talált egy újabb kezelést Amerikában.

– Nagyon elkeseredtem, miután kiderült, hogy a műtét nem hozta a várt javulást. Feladni azonban sosem fogjuk. Szeretnék mindennap úgy nézni a tükörbe, hogy tudom, ma is mindent megtettem a szerelmem gyógyulásáért. Ha véget ér a sugárkezelés, Amerikába készülünk, ugyanis  felvettem a kapcsolatot egy amerikai kutatóintézettel, ott Houstonba irányítottak, ahol célzott terápia kezdődik Robi génmutációjára. Egy volt úszótársam már szállást is szerzett nekünk, legalább amiatt nem kell aggódni. Ez egy újabb remény, amibe bele tudunk kapaszkodni.


fotó: instagram

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Fölszállott a páva – Ők küzdenek a továbbjutásért

    Fölszállott a páva – Ők küzdenek a továbbjutásért

    Holnap este folytatódik a második elődöntővel Fölszállott a páva gyermekévadának élő műsora a Duna Televízión. Magyarország egyetlen néptáncos és népzenei tehetségkutatójában most is négy kategóriában mutatja meg tudását az újabb tizenkét produkció, akik közül a decemberi középdöntőkbe zsűri  juttatja tovább a legjobb hat produkciót.

  • Szulák: Kicsi a gyerekem, fel kell nevelnem

    Szulák: Kicsi a gyerekem, fel kell nevelnem

    Nehéz éveket tudhat maga mögött Szulák Andrea. 2015-ben szakított kislánya édesapjával, Gáborral, s mindeközben a változó kor okozta nehézségekkel is meg kellett küzdenie – a színésznő a Családvarázsban mesélt az érzéseiről.