EUR: 334,70 Ft
CHF: 306,00 Ft
2019. november 17., vasárnap
Gergő, Hortenzia

Egyéb Nagykanizsa

Kőkemény hetek jönnek

Előrelépne az FCN

Megkezdte a felkészülést az FC Nagykanizsa (FCN) NB III-as labdarúgócsapata a tavaszi szezonra. Az újonc együttes a 7. helyről várja a márciusi folytatást, addig a fiúkra héthetes kőkemény munka vár.


Az FCN ősszel kifejezetten jó teljesítményt nyújtott, s néhány pont még maradt is az együttesben. A szakmai stáb azt szeretné, ha tavasszal még acélosabb lenne az alakulat. Néhányan valószínűleg eligazolnak, főként olyanok, akik kevesebb játéklehetőséget kaptak, de lesznek érkezők is, akiket kizárólag a megfelelő edzésmunka és a felkészülési találkozók alapján választ ki Barna László vezetőedző, aki a klub utánpótlás-játékosai közül is többeket tesztel, figyel. Ezek a fiatalok is az első csapattal készülnek.

A játékosokra mindennap egy 90 perces, megterhelő edzés vár, emellett a szakmai stáb a programba iktat egyéni tréningeket és kiegészítő foglalkozásokat, például súlyzós vagy spinning munkát – attól függően, kinek mire van szüksége. A labdarúgók egyébként a téli pihenőt sem töltötték tétlenül, teljesíteniük kellett az előírt penzumot.


– Aki a sportban dolgozik, soha nem elégedett azzal, ami van – fogalmaz Barna László. – A cél az, hogy tavasszal előrelépjünk, akár pontszámban, akár helyezésben, de leginkább abban, hogy tudatosabban, látványosabban játsszunk. Persze, ez nem lesz könnyű. Az első négy mérkőzésünk után olyan ellenfelekkel találkozunk, amelyekkel kapcsolatban vannak tartozásaink, de fel kell vennünk a kesztyűt!

Fenegyerekek… A drukkerekre tavasszal is szükség lesz (Fotó: Gergely Szilárd)

A tréner úgy számol, amennyiben a gárda a hátralévő 14 mérkőzéséből nyolcat megnyer, akkor pont 50 százalékos teljesítménnyel zárja a pontvadászatot, ami garantálja, hogy a középmezőnyben végez, és nem érinti meg a kiesés szele. De ehhez hozni kell olyan meccseket is, amilyeneken ősszel olykor-olykor megremegtek a lábak.

– Meg kell tanulnunk még jobban küzdeni – hangsúlyozza a játékosként és edzőként is NB I-es múlttal rendelkező szakember –, maximális erőbedobásra van szükség. Már az első tavaszi meccsre ki kell hegyezni a csapatot, ennek érdekében keményen fogunk dolgozni. A lényeg az, hogy dinamikusabbak, gyorsabbak legyünk lábbal, mert sok olyan gólt kaptunk, ami ebbéli hiányosságokból fakadt. Ez a hét hét arról szól, hogy olyan alapot teremtsünk fizikailag, taktikailag és technikailag, hogy megfeleljünk a kihívásoknak az egész szezonban, az első tavaszi sípszótól az utolsóig.

Január 26. után heti két edzőmeccs szerepel az együttes programjában, amelyek többségét – a szurkolók kedvéért is – itthon vívja meg az FCN. Barna László erős NB III-as és megyei I. osztályú csapatok ellen küldi pályára fiait, hazai környezetben szombatonként 11 órától.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.