2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Egyéb Dunaújváros

Kolbászokat töltöttek a téren

Az idén is megszervezték a Pentelei Kolbászfesztivál és Disznótoros Kóstolót. Az események a Városháza téren zajlottak, ahol a térség ételeit és hagyományait is megismerhették a látogatók.

Délután egy órától a magyar ízeké volt a főszerep a Városháza téren szervezett kolbászfesztiválon, ahol összesen tizennégy csapat mérte össze tudását a rendezvény keretein belül szervezett kolbászsütő versenyen. Emellett színpadi műsorok, két órától pedig ingyenes kóstolás várta az érdeklődőket. Az esemény nem titkolt célja volt, hogy ápolja a térség gasztronómiai hagyományait, ennek megfelelően nemcsak Dunaújváros, hanem a környékbeli települések is képviselték magukat a fesztiválon, így Mezőfalva, Perkáta és Daruszentmiklós. A jó hangulatú rendezvény késő délutánig tartott.

A magyaros ízek képviseltették magukat a kolbászfesztiválon

Kapcsolódó Cikkek

 • Légy szíves! Légy színes!

  Légy szíves! Légy színes!

  Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.

 • Hendrix-műsor Tátraival

  Hendrix-műsor Tátraival

  A hejőcsabai Gárdonyi Parkban, varázslatos környezetében, június 28-án lehet majd egy különleges zenei csemegét nézni-hallgatni.

 • GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.