EUR: 334,70 Ft
CHF: 306,00 Ft
2019. november 16., szombat
Ödön

Egyéb Dunaújváros

Kolbászokat töltöttek a téren

Az idén is megszervezték a Pentelei Kolbászfesztivál és Disznótoros Kóstolót. Az események a Városháza téren zajlottak, ahol a térség ételeit és hagyományait is megismerhették a látogatók.

Délután egy órától a magyar ízeké volt a főszerep a Városháza téren szervezett kolbászfesztiválon, ahol összesen tizennégy csapat mérte össze tudását a rendezvény keretein belül szervezett kolbászsütő versenyen. Emellett színpadi műsorok, két órától pedig ingyenes kóstolás várta az érdeklődőket. Az esemény nem titkolt célja volt, hogy ápolja a térség gasztronómiai hagyományait, ennek megfelelően nemcsak Dunaújváros, hanem a környékbeli települések is képviselték magukat a fesztiválon, így Mezőfalva, Perkáta és Daruszentmiklós. A jó hangulatú rendezvény késő délutánig tartott.

A magyaros ízek képviseltették magukat a kolbászfesztiválon

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.