EUR: 323,59 Ft
CHF: 292,01 Ft
2019. június 25., kedd
Vilmos

Belföld

Kötetbe rendezve olvashatók Pilhál György írásai

Derűs, mosolygós, néha mélabús, megint máskor emelkedett perceket adnak az embernek a Pilhál-művek. Mesterművek teszem hozzá, és nem hízelegni akarok, hiszen több évtizedes ismertség – talán barátságnak  is mondhatom – fűz hozzá.

A hajdani Magyar Nemzetben naponta jelentkezett aprócska terjedelmű, ám annál nagyobb hatású írásaival, melyre a jelen történéseire, a múlt jeles eseményeire emlékezett, vagy néha napján a városi legendává nemesedett Szódás Sanyi és Tsai. aktuálpolitikai elemzéseivel. Néhány éve átigazolt a Magyar Időkhöz, ahol naponta jelentkezett Paca című rovatával. A Pilhál Gyuritól megszokott magas színvonalon.
Most kötetbe rendezte már megjelent, vagy még nem publikált apróbb, nagyobb, számtalan önálló témával foglalkozó műveit. Bár a kötet kifejezés kissé túlzó, hiszen vékonyka, alig száz oldalas könyvecskéről beszélünk. A szerényebb külcsín azonban nemes belbeccsel párosul, szóval nem sokáig szaporítom a szót: tessenek kérem elolvasni! Érdemes némi időt áldozni erre. Hol derülünk tőlük, hol szomorkodunk, hol a közelmúlton csóválhatjuk a fejünket a Maroknyi föld című Pilhál-munka olvasása közben.
S újfent nem csupán a régi barátság mondatja velem: nekem nagyon tetszett. Remélem, mások is így lesznek ezzel!


Kapcsolódó Cikkek

 • Lopott videóval kampányol Kálmán Olga

  Lopott videóval kampányol Kálmán Olga

  Engedély nélkül használta fel az ATV felvételét, és ezzel törvényt sértett Kálmán Olga, az ellenzéki roncsderbi egyik főpolgármester-jelöltje – írja az Origo.

 • Drónnal mentik a bajbajutottakat

  Drónnal mentik a bajbajutottakat

  Drónflottát állítottak “hadrendbe” a Balaton partján. Az egyelőre három “minihelikopterből” álló flotta két egysége: Alfa és Bravo a bajbajutottak felderítésében nyújthat segítséget, a harmadik Charlie egy magától felfújódó mentőegységet képes ledobni a vízben.

 • Szexuális erőszakért ítélték el a zenetanárt

  Szexuális erőszakért ítélték el a zenetanárt

  Folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak miatt jogerősen hat év börtönbüntetésre ítélték a paksi pedofil zenetanárt, aki táborozás közben éjjelente, a felügyeletére bízott kislányok mellé feküdt, csókolgatta és illetlen helyen simogatta őket.