2019. november 15., péntek
Albert, Lipót

Egyéb VI.kerület VII.kerület

Közös imaóra az emléknapon

A terézvárosi Avilai Nagy Szent Teréz Plébániatemplom adott helyet január 27-én az ökumenikus imahetet lezáró eseménynek: Frölich Róbert, a Dohány utcai zsinagóga főrabbija és Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek közös zsidó-keresztény imaórájának, amelyet a holokauszt nemzetközi emléknapján tartottak.

(fotó: MTI)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.