EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Életmód

Krisztina és Szebasztian újra megnyitja a Budapest Varietét

Két ismert cirkuszi dinasztia tagja, Eötvös Krisztina és Richter Szebasztian, miközben villámgyors átöltöző számukkal bejárják a világot, megvalósították közös álmukat, és újra életre hívták a Budapest Varietét. A művészházaspár egy külföldön virágzó, itthon azonban méltatlanul elfelejtett műfajt elevenít fel négyfogásos vacsorával február 14–15–16-án a Duna Palota színpadán.

– Pontosan hatvan évvel ezelőtt, 1959 februárjában szűnt meg a Budapest Varieté – mesélte lapunknak Richter Szebasztian, miközben korabeli műsorfüzeteket, villamosplakátokat mutatott. – Ez a műfaj egy kicsit más, mint a cirkusz, hiszen oda többnyire családok járnak, a közönség körbeüli a produkciót, és elképzelhetetlen bohócok és állatok nélkül. A varieté sokkal intimebb, egy kicsit másképp csillogó világ. A nemzetközi porondon egyébként virágzik a műfaj, mi is nemrég tértünk haza Németországból egy varietéből.


– A varieté egy kisebb színpadon, az artisták mellett táncosokkal, énekes dívával, egy komikus konferanszié vezetésével varázsolja el a nézőket – vette át a szót Krisztina, aki elmondta, hogy a Budapesten fellépő művészek szinte valamennyien régi kollégáik, és örömmel mondtak igent a felkérésre. – Mindenki külföldön elismert, fesztiválokon díjazott artista. A táncosok a Szombat esti lázban megismert Fever Dance Group tagjai, a konferanszié, Kőhalmi Ferenc pedig egy remek bűvész, elképesztő humorral, aki profi módon tud rögtönözni, és nagyon érzi a közönséget. Az énekes dívánkat egy castingon találtuk meg, Czigány Judit a Recirquel társulat énekesnője volt.

Természetesen Krisztina és Szebasztian is fellép villámgyors átöltöző számukkal, amelynek premierje évekkel ezelőtt a  Fővárosi Nagycirkusz porondján volt. 16 éve dolgoznak együtt, és azóta alkotnak egy párt.


– Ez a 16 év a mi szakmánkban duplán számít, hiszen a nap minden percét együtt töltjük – mondta nevetve Szebasztián, aki megálmodja a számokat, Krisztina pedig a kosztümökért felelős. Producerként is hatalmas az összhang közöttük, mindketten életük nagyrészét a cirkusz világában töltötték, hiszen beleszülettek. – Természetes volt gyerekkorunkban, hogy lakókocsiban nőttünk fel, a cirkusz olyan volt nekünk, mint egy hatalmas játszótér – mondta Krisztina. – A családunk is nagyon örül, hogy belevágtunk a Budapest Varieté újraélesztésébe, és miközben a műsor összeállításán dolgoztunk, olyan családi emlékek jöttek elő, amelyekből többek között az is kiderült, hogy Kriszta nagyszülei, Puszi és Ernesto, a híres bohóc házaspár is fellépett a hatvan esztendeje bezárt Budapest Varietében – zárta a beszélgetést Szabasztian.

Kapcsolódó Cikkek

 • Konyhai trükkök kolisoknak

  Konyhai trükkök kolisoknak

  A főiskolások és az egyetemisták  ősztől azzal szembesülnek, hogy már nem anyu főzi a vacsorát. Néhány alapötlet azonban megmenthet az előre csomagolt műanyag ételek monotonitásától és a pénztárca szivattyúzó pizzarendeléstől.

 • 800 milliót fordít a kormány tehetséggondozásra

  800 milliót fordít a kormány tehetséggondozásra

  Több mint 848 millió forintra pályázhatnak szeptember 6-ig a hazai és határon túli köznevelési intézmények, alapítványok, közalapítványok, nonprofit gazdasági társaságok, egyházi és civil szervezetek a Nemzeti Tehetség Program keretében.

 • Hőségben különösen figyeljenek a szívbetegek

  Hőségben különösen figyeljenek a szívbetegek

  Az utóbbi rekordmeleg napok megviselik a szervezetet, különösen a szívbetegekét és alvási nehézségekkel küzdőkét. A hőség viszont az egészségesekre is veszélyt jelenthet, olyan tünetek jelentkezhetnek vezetés közben…