2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Életmód

Krisztina és Szebasztian újra megnyitja a Budapest Varietét

Két ismert cirkuszi dinasztia tagja, Eötvös Krisztina és Richter Szebasztian, miközben villámgyors átöltöző számukkal bejárják a világot, megvalósították közös álmukat, és újra életre hívták a Budapest Varietét. A művészházaspár egy külföldön virágzó, itthon azonban méltatlanul elfelejtett műfajt elevenít fel négyfogásos vacsorával február 14–15–16-án a Duna Palota színpadán.

– Pontosan hatvan évvel ezelőtt, 1959 februárjában szűnt meg a Budapest Varieté – mesélte lapunknak Richter Szebasztian, miközben korabeli műsorfüzeteket, villamosplakátokat mutatott. – Ez a műfaj egy kicsit más, mint a cirkusz, hiszen oda többnyire családok járnak, a közönség körbeüli a produkciót, és elképzelhetetlen bohócok és állatok nélkül. A varieté sokkal intimebb, egy kicsit másképp csillogó világ. A nemzetközi porondon egyébként virágzik a műfaj, mi is nemrég tértünk haza Németországból egy varietéből.


– A varieté egy kisebb színpadon, az artisták mellett táncosokkal, énekes dívával, egy komikus konferanszié vezetésével varázsolja el a nézőket – vette át a szót Krisztina, aki elmondta, hogy a Budapesten fellépő művészek szinte valamennyien régi kollégáik, és örömmel mondtak igent a felkérésre. – Mindenki külföldön elismert, fesztiválokon díjazott artista. A táncosok a Szombat esti lázban megismert Fever Dance Group tagjai, a konferanszié, Kőhalmi Ferenc pedig egy remek bűvész, elképesztő humorral, aki profi módon tud rögtönözni, és nagyon érzi a közönséget. Az énekes dívánkat egy castingon találtuk meg, Czigány Judit a Recirquel társulat énekesnője volt.

Természetesen Krisztina és Szebasztian is fellép villámgyors átöltöző számukkal, amelynek premierje évekkel ezelőtt a  Fővárosi Nagycirkusz porondján volt. 16 éve dolgoznak együtt, és azóta alkotnak egy párt.


– Ez a 16 év a mi szakmánkban duplán számít, hiszen a nap minden percét együtt töltjük – mondta nevetve Szebasztián, aki megálmodja a számokat, Krisztina pedig a kosztümökért felelős. Producerként is hatalmas az összhang közöttük, mindketten életük nagyrészét a cirkusz világában töltötték, hiszen beleszülettek. – Természetes volt gyerekkorunkban, hogy lakókocsiban nőttünk fel, a cirkusz olyan volt nekünk, mint egy hatalmas játszótér – mondta Krisztina. – A családunk is nagyon örül, hogy belevágtunk a Budapest Varieté újraélesztésébe, és miközben a műsor összeállításán dolgoztunk, olyan családi emlékek jöttek elő, amelyekből többek között az is kiderült, hogy Kriszta nagyszülei, Puszi és Ernesto, a híres bohóc házaspár is fellépett a hatvan esztendeje bezárt Budapest Varietében – zárta a beszélgetést Szabasztian.

Kapcsolódó Cikkek

 • A házi kenyér a legfinomabb

  A házi kenyér a legfinomabb

  Nagyanyáink, dédanyáink otthon sütötték a kenyeret, és bizony komoly munka volt a dagasztás, a kelesztés és a ropogósra sütés. A sütéshez már előző nap felkészültek, de másnap kora reggel 4-5 órakor kezdődött az igazi munka, hogy délre elkészüljön a friss kenyér, ami minősítette a háziasszonyt.

 • Gyömbérport tiltott be a Nébih

  Gyömbérport tiltott be a Nébih

  Olyan rákkeltő anyagot mért határérték feletti mennyiségben a kínai Flying Tiger őrölt gyömbértermékében a NÉBIH, amely az emberi örökítőanyagon keresztül a születendő gyermekeknél súlyos mutációt okozhat, ezért figyelmeztetnek: aki ilyet vett, ne fogyassza el.

 • Bemutatjuk a Vitarák legkisebb királyfiját

  Bemutatjuk a Vitarák legkisebb királyfiját

  Bátran kijelenthetjük, hogy kifejezetten jól sikerült a Suzuki Vitara újragondolása. A tavaly 30. születésnapját ünneplő széria felújított változata még szinte tininek számít, hiszen hazánkban 2015-ben gördült le a szerelősorról az első frissített vonalvezetésű modell, amelyen a megjelenés mellett több újítás is dicséri a tervezők keze munkáját.