EUR: 334,70 Ft
CHF: 306,00 Ft
2019. november 17., vasárnap
Gergő, Hortenzia

Egyéb Nyíregyháza

Krúdy-díjjal jutalmazták Puskás Tivadart

Szép városi hagyomány, hogy a magyar kultúra napja alkalmából szervezett ünnepségen adják át a kulturális területen hosszú évek óta kiemelkedően alkotó személyiségnek a Nyíregyháza szülöttéről, Krúdy Gyuláról elnevezett díjat. Idén január 22-én a Móricz Zsigmond Színház művésze, Puskás Tivadar vette át az elismerést a Váci Mihály Kulturális Központban tartott rendezvényen.

Méltatása szerint „tapasztalt, sokféle műfajban otthonos színművész, aki számos területen bizonyított már pályafutása során. A sokrétű színészi munka mellett rendezőként is nagy sikerrel mutatta meg magát. Alakításaival, szakmai tudásával nemcsak lenyűgözi, de elnyerte és folyamatosan birtokolja a nyíregyházi színházkedvelő közönség elismerését és rajongását. Munkásságával sokat tett és tesz Nyíregyháza város kulturális életéért, kivívva ezzel a szakma és az önkormányzat, s városunk közösségének elismerését.” A díjazott azt mondta: húsz év után már szinte nyíregyházinak érzi magát, s nagyon büszke a városra, amely szerinte borzasztóan sokat fejlődött az elmúlt évtizedekben.


Puskás Tivadar dr. Kovács Ferenc polgármestertől vette át az elismerést

Puskás Tivadar a Krúdy-díjjal

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.