2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Egyéb XV.kerület

Kulcsár Győző-ösztöndíj a rászoruló sportolóknak

Kulcsár Győző emléke előtt tisztelegve sportolói ösztöndíjat alapíthatnak a kerületben, hogy támogassák a szociálisan rászoruló fiatal sportolókat.

Kulcsár Győző négyszeres olimpiai és háromszoros világbajnok vívó haláláig a kerületben lakott (MTI Fotó: Illyés Tibor)

A tavaly szeptemberben 77 évesen elhunyt Kulcsár Győző haláláig a XV. kerületben élt, 2004-ben Pro Palota díjat kapott. Vívóként négy olimpiai bajnoki címet szerzett (1964, 1968, 1972), edzőként Nagy Tímeát és Szász Emesét is olimpiai győzelemhez segítette. 2004-ben a nemzet cportolójává választották.


Az önkormányzat tájékoztatása szerint a támogatásra azok a fiatalok pályázhatnának majd, akik legalább egy éve bejelentett lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkeznek a XV. kerületben, és életvitelszerűen is itt laknak, legalább egy éve tagjai egy kerületi sportszervezetnek, tanulói, illetve aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek, a pályázati kérelem benyújtásának határidejéig betöltötték 12. életévüket, de még nem múltak el 21 évesek, és a a kérelem benyújtását megelőző tanév végén legalább 3-as tanulmányi eredményt értek el. Aki a pályázat benyújtásának tanévében évet ismétel, nem részesülhet sportolói ösztöndíjban.

Az elképzelés szerint az egyösszegű ösztöndíjat évente nyolc fiatal kaphatná meg, 2-2 lány és fiú az egyéni, illetve a csapatsportágakból. Jelentkezni minden évben február 15-ig lehet, a beérkezett pályázatokat április 31-ig bírálják el, az ösztöndíj elnyerését igazoló okleveleket pedig a magyar sport napjához kapcsolódóan ünnepélyes keretek között adják át a díjazottaknak. A sportolói ösztöndíj pályázati felhívását és adatlapját első alkalommal február 7-től kell elérhetővé tenni az önkormányzat honlapján és a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán, a pályázat benyújtásának határideje pedig idén március 8. lesz.


Kapcsolódó Cikkek

  • GasztroSopron Bortúra

    GasztroSopron Bortúra

    GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.

  • Légy szíves! Légy színes!

    Légy szíves! Légy színes!

    Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.