EUR: 317,01 Ft
CHF: 279,40 Ft
2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Extra

Különleges koncertek és világsztárok a Mini klub 50. évfordulóján

Világhírű sztárokkal ünnepelte a Mini klub 50. évfordulóját. A vendék zenészek között ott volt Leslie Mandoki, Szakcsi-Lakatos Béla és Horváth Charlie is. A koncerten megemlékeztek az aznap meghalt Andy Vajnáról is – írja az Origo.

Idén ötven éve hogy a Budavári Művelődési Házban, a Bem rakparton megnyitotta klubját a Mini zenekara. Fél évszázad alatt a Mini közel 1000 nagy sikerű koncertet adott itt. A Mini név annyira összeforrt a ma már legendás “Bemrockpart” fogalommal, hogy arról a zenekar még dalt is írt. A Török Ádám vezette Mini a művelődési házzal karöltve most azért is szervezte meg a nagyszabású jubileumi koncertet, hogy a zenekar egykori és hűségesen kitartó rajongói, illetve az azóta felnőtt több generáció is méltóképpen emlékezzen a kultikus szórakozóhelyre.


A régi Bem rakparti koncertek felelevenítése közben a zenészek megemlékeztek azokról a barátaikról, kollégáikról, akik már nem lehetnek köztük. Az ő emlékük előtt való tisztelgést követően Leslie Mandoki külön is megemlékezett a színpadon jóbarátjáról, Andy Vajnáról, aki ott lett volna a vasárnap esti koncerten.

/Fotó: Kozma Zsuzsi

Mandoki felidézte azt a pillanatot, amikor Andy Vajnával Amerikában beszélgettek arról, hogy a filmproducer Magyarországra fog költözni. A kérdésre, hogy miért döntött így, a filmproducer azt mondta, hogy az ő számára ez egy hazatérés, aminek a révén tud segíteni a sok tehetséges fiatal magyar filmesen, hogy azok Oscar-díjakat nyerhessenek.


A január 19-én és 20-án megtartott kétnapos Mini-koncertsorozat után megrendezett különleges ráadáskoncert első felében Kézdy Luca, Papp Gyula, Tóth Dénes, Nagy István, Török Ádám előadásában elhangzott a Mini Halványkék gondolat című dala, amit Bartóktól az Egy este a székelyeknél – Román tánc, illetve az Allegro Barbaro követett, amit aztán a Mini Kereszteslovag zenéje zárt.

Ezután Batbayar Zeneemyadar mongol nagykövet megható előadásában elhangzott még Bartóknak a Csillagok, csillagok szépen ragyogjatok műve is.

/Fotó: Kozma Zsuzsi

A jubileumi koncert második felében Leslie Mandoki, Szakcsi-Lakatos Béla, Horváth Charlie,Papp Gyula, Pataki László, Kosik Kristóf, Mini: Németh Karcsi, Papp Gyula, Nagy István, Tóth Dénes, Kézdy Luca, Fehér Ádám és Török Ádám zenélésével közös improvizáció, majd a Feelin alright, egy újabb Improvizáció (E dúr shuffle) következett, a Lusta Blues, a Visszatérés a városba, és végül A zene él tovább számai zárták a koncertet, meg persze hangos tapsvihar a közönségtől.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nanushka lábai előtt hever New York

  Nanushka lábai előtt hever New York

  Tarolt a New York-i Fashion Weeken Sándor Szandra azaz Nanushka. A Ripost beszámolója szerint a magyar tervező olyan bemutatót tartott, amit a nemzetközi divatlapok szakírói is csak szájtátva lestek.

 • Ufónak tartotta családja Bud Spencert

  Ufónak tartotta családja Bud Spencert

  Átfogó portréfilm készült a világ legnagyobb pofonosztójáról, Bud Spencerről. A film rendezője, Király Levente ez alkalomból örömmel mesélt a színésszel való találkozásáról, és arról, hogy Bud mennyire imádott minket, magyarokat.

 • Kamurehabon pihent Curtis

  Kamurehabon pihent Curtis

  Curtis a hétvégén jött ki a rehabról, ahol szauna terápiával és méregtelenítéssel gyógyult. A Ripost kiderítette, hogy ez a fajta elvonókúra a szcientológia egyház módszere, ami a szakértők szerint egyáltalán nem hatásos.