EUR: 323,44 Ft
CHF: 290,88 Ft
2019. június 26., szerda
János, Pál

Egyéb Szolnok

Latin fitnesz az Agórában

Molnár Enikő körülbelül hét éve találta ki a Maminbaba latin fitneszt. Annak ellenére, hogy nem volt kifejezetten sportos alkat, igényelte a testmozgást, ám mint oly sok anyuka, ő sem tudta kire hagyni a babáját. Nem volt más választása, megalkotta a maga sportját, és azóta több ezer követőre lelt.

– Egyáltalán nem voltam sportos kismama, sem a várandósság alatt, sem utána. Amikor a lányom kétéves lett, találkoztam egy táncos mozgásformával, amely akkor indult a környéken. Mindenki új volt, mindenki hasonló módon ügyetlen és kezdő, és ez nagyon tetszett. Ugyanakkor szembesültem azzal, hogy sok anyukatársam az este hétkor kezdődő órára csak akkor tud eljönni, ha három perccel előtte betoppan a férje, és le tudja passzolni neki a gyereket. Innen jött az ötlet, hogy ezt esetleg meg lehetne csinálni úgy, hogy az anyukák a gyerekkel is el tudjanak jönni. Mivel hordoztam a lányomat, kellett egy mozgásforma, amelyet a délelőtti órákban lehet csinálni, a gyerekkel, hordozóval. Először gyógytornászok segítségét kértem, azután szereztem sportszakmai képesítést és terhestorna-oktatói végzettséget. Azóta pedig hordozási tanácsadó, perinatális szaktanácsadó, gyógytornász és testnevelő tanárok is vannak a csapatban, akik mindig hozzáadják a szaktudásukat – mesélt a kezdetekről Molnár Enikő, a Maminbaba kitalálója és a hazai franchise tulajdonosa.


Mostanra már több városban is tartanak Maminbaba tornát. Népszerűsége annak köszönhető, hogy ez a táncos mozgás boldogsághormonokat szabadít fel. A nők nagy kedvvel csinálják, mindenki a saját edzettségi szintjének megfelelően. Nem ettől lesz az embernek kockás hasa, de remek kardiomozgás, amely zsírt éget. Többen számoltak be testük átalakulásáról: habár a súlyuk nem változott számottevően, sokat izmosodtak. Molnár Enikő a könnyed és szenvedélyes hangulat miatt választotta a latin zenét és tánclépéseket.

– Latintánc-alapokkal dolgozunk, de nem kizárólag latin zenére. Ez egy olyan, lágy mozdulatokat használó stílus, amely a gyerekek számára is élvezhető, mert az anyaméhre emlékeztető testközelség jó élményt nyújt. Érzelmileg és fizikailag erősít, a tánclépések pedig a helyesen felkötött babának ringatózó mozgást biztosítanak, tehát nem billegnek, nem csapódnak ide-oda. Ez a kisagyi egyensúlyszerveket is fejleszti, tehát csökkenti a diszlexia, diszkalkulia kialakulásának esélyét – mesélte az alapító, aki arra is gondolt, hogy az anyagilag mindenképpen megterhelő gyermekágyi időszakot ne terhelje extra kiadásokkal. Az anyukáknak egy sportcipőre van szükségük, váltóruhára, valamint egy ergonomikus hordozóra, amelyet biztosítanak azoknak, akiknek nincs. A fogyni és sportolni vágyó kismamákat keddenként délelőtt tíztől várják az Álomsziget Családbarát Szolgáltatóházban.


Kapcsolódó Cikkek