EUR: 322,63 Ft
CHF: 288,36 Ft
2019. június 18., kedd
Arnold, Levente

Egyéb Sopron

Legyél te is városszépítő!

Tavasszal folytatódik a „Legyél te is városszépítő!” projekt, a Soproni Múzeum és a Soproni Városszépítő Egyesület Peéry Rezső Ifjúsági Bizottságának közös vállalása. A program tavaly ősszel nagy népszerűségnek örvendett, közel hatszáz diák vett részt benne.
A kezdeményezéssel a Soproni Múzeum köszöntötte a 2019-ben 150 éves Soproni Városszépítő Egyesületet, és egyben szélesebb körben, a fiatalok között is népszerűsíteni kívánja tevékenységüket. 1984 októberében a Soproni Városszépítő Egyesület akkori elnöke, Bognár Dezső az alábbiakat írta éves beszámolójában: „Sajnálatos, hogy mennyire nem ismeri fiatalságunk a soproni városszépítés történetét és ezért egyesületünk éppen a fiatalabb korosztályok lendületét, lelkesedését, tettrekészségét nélkülözi munkájában.” Szavai ma sem veszítettek aktualitásukból, továbbra is fontos feladat az ifjabb generációk érdeklődésének felkeltése a város története és a városszépítés iránt.
A szervezőktől megtudtuk, hogy idén még nagyobb szerepet szánnak a fiataloknak, és tavasszal még aktívabban vonják be őket a programba.

Kapcsolódó Cikkek