EUR: 323,90 Ft
CHF: 292,33 Ft
2019. június 25., kedd
Vilmos

Egyéb VIII.kerület

Legyen még jobb a közbiztonság és a köztisztaság!

A cél, hogy Józsefváros legyen a legbiztonságosabb fővárosi kerület – fogalmazott Sára Botond polgármester a jozsefvaros.hu-nak adott interjújában. Arról is beszélt, hogy ezt miképp szeretnék elérni.

Józsefváros népszerű lett, egyre többen választják lakóhelyül a gyorsan fejlődő városrészt. Sára Botond polgármester szerint éppen ezért fontos, hogy tovább javuljon a közbiztonság és a köztisztaság. Az eddig elért eredmények optimizmusra adnak okot.


Sára Botond
Fotó: Mészáros Diána

– A költségvetésben azokra a feladatokra igyekszünk hangsúlyt fektetni, amelyeket az itt élők visszajelzéseik alapján elvárnak tőlünk – jelentette ki Sára Botond. – Ezek egyike a köztisztaság, ami már a tavalyi költségvetésnek szintén hangsúlyos eleme volt. 2018-ban is több mint 100 millió forinttal többet költöttünk a köztisztaságra, mint az azt megelőző évben, amit egy 100 milliós eszközbeszerzés is kiegészített. A közbiztonság fenntartása alapvetően a rendőrség feladata. Az önkormányzat ebben segítheti a rendőröket, és amit tudunk, meg is tesszük. Büszkén állíthatom, hogy a budapesti kerületek közül a józsefvárosi támogatta legnagyobb mértékben a helyi rendőrség munkáját, csak idén 700 millió forintot szánunk erre a célra, ami 60 millió forinttal több, mint tavaly – mondta.

A cél elérését segíti az önkormányzati rendészet létrehozása, valamint az, hogy a képviselő-testület szigorította a közösségi együttélés szabályait.

Kapcsolódó Cikkek