2020. augusztus 13., csütörtök
Ipoly

Sport

Lékai: Életem legjobb napja ez!

Mozgalmas volt a vasárnap Lékai Máté számára. A Telekom Veszprém KC irányítója a szombati Dánia–Magyarország mérkőzés után hajnalban hazarepült, hogy jelen legyen kisfia születésén, majd visszatért a német–dán közös rendezésű világbajnokságra, hogy oroszlánrészt vállaljon Tunézia elleni sikerünkben.

– Életem legjobb napja ez! Ennél nagyszerűbb nem lehetne! Nyertünk, apa lettem, boldog vagyok! – mondta Lékai Máté a dán TV2 riporterének, Lars Bruun Mortensennek. – Ami reggel történt, az a legfontosabb. Ami délután, az a második legfontosabb.


A magyar férfi kézilabda-válogatott irányítója vasárnap 4.30-kor magángéppel repült Billundból Budapestre, ahol megszületett kisfia, Noé. 12.30-ra visszaért Herningbe, 18 órakor pedig pályára lépett Tunézia ellen. A meccset követően megválasztották a mezőny legjobbjának, a 26–21-es magyar sikerből hét gól az ő nevéhez fűződik.

– Nagyon nehéz volt, szinte semmit sem aludtam, hiszen játszottam az előző mérkőzésen, a meccs után meg nem jött álom a szememre. Ezután következett a hazaút és a repülés. De visszaértem, és nyertünk – fogalmazott a 30 éves Lékai.


A magyar csapat következő mérkőzésére szerdán kerül sor Norvégia ellen. A Csoknyai István, Vladan Matic kapitánypáros által vezetett együttes számára még az ötödik hely is elérhető a vb-n, de számos forgatókönyv elképzelhető. Ami biztos, hogy a magyarok csoportjukban nem végezhetnek az első, a második és a hatodik helyen. Harmadikak leszünk, ha legyőzzük a norvégokat, de csak akkor, ha ők nem győzik le Svédországot (ezt a meccset tegnapi lapzártánk után rendezték). A norvégokkal szembeni döntetlen vagy vereség esetén magyar szemszögből nagy hangsúlyt kapnak Egyiptom eredményei. Az esélyek alapján az olimpiai bajnok és társházigazda Dániától vereségre, szerdán Tunézia ellen viszont győzelemre számíthat a Telekom Veszprémet is irányító David Davis szövetségi kapitány csapata.

Kapcsolódó Cikkek