EUR: 317,01 Ft
CHF: 279,40 Ft
2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Sport

Lékai: Életem legjobb napja ez!

Mozgalmas volt a vasárnap Lékai Máté számára. A Telekom Veszprém KC irányítója a szombati Dánia–Magyarország mérkőzés után hajnalban hazarepült, hogy jelen legyen kisfia születésén, majd visszatért a német–dán közös rendezésű világbajnokságra, hogy oroszlánrészt vállaljon Tunézia elleni sikerünkben.

– Életem legjobb napja ez! Ennél nagyszerűbb nem lehetne! Nyertünk, apa lettem, boldog vagyok! – mondta Lékai Máté a dán TV2 riporterének, Lars Bruun Mortensennek. – Ami reggel történt, az a legfontosabb. Ami délután, az a második legfontosabb.


A magyar férfi kézilabda-válogatott irányítója vasárnap 4.30-kor magángéppel repült Billundból Budapestre, ahol megszületett kisfia, Noé. 12.30-ra visszaért Herningbe, 18 órakor pedig pályára lépett Tunézia ellen. A meccset követően megválasztották a mezőny legjobbjának, a 26–21-es magyar sikerből hét gól az ő nevéhez fűződik.

– Nagyon nehéz volt, szinte semmit sem aludtam, hiszen játszottam az előző mérkőzésen, a meccs után meg nem jött álom a szememre. Ezután következett a hazaút és a repülés. De visszaértem, és nyertünk – fogalmazott a 30 éves Lékai.


A magyar csapat következő mérkőzésére szerdán kerül sor Norvégia ellen. A Csoknyai István, Vladan Matic kapitánypáros által vezetett együttes számára még az ötödik hely is elérhető a vb-n, de számos forgatókönyv elképzelhető. Ami biztos, hogy a magyarok csoportjukban nem végezhetnek az első, a második és a hatodik helyen. Harmadikak leszünk, ha legyőzzük a norvégokat, de csak akkor, ha ők nem győzik le Svédországot (ezt a meccset tegnapi lapzártánk után rendezték). A norvégokkal szembeni döntetlen vagy vereség esetén magyar szemszögből nagy hangsúlyt kapnak Egyiptom eredményei. Az esélyek alapján az olimpiai bajnok és társházigazda Dániától vereségre, szerdán Tunézia ellen viszont győzelemre számíthat a Telekom Veszprémet is irányító David Davis szövetségi kapitány csapata.

Kapcsolódó Cikkek

 • Olimpiai bajnokok zöld-fehérben

  Olimpiai bajnokok zöld-fehérben

  Hatvankét évvel a Ferencvárosi Torna Club gyorskorcsolya szakágának megszűnése után újjáalakul a szakosztály, amely rögtön nagy nevekkel erősített, hiszen zöld-fehérbe öltöztek az olimpiai bajnok Liu-testvérek, Cole és John-Henry Krueger, valamint a versenyzők és a válogatott sikeredzője, Bánhidi Ákossal.

 • Emlékezetes nulla-nullák

  Emlékezetes nulla-nullák

  Viszonylag unalmas meccseket hozott a kedd este Bajnokok Ligája játéknap, hiszen a Liverpool 0-0-ás döntetlent játszott a Bayern München együttesével, míg a másik mérkőzésen a Lyon és a Barcelona összecsapás zárult gól nélkül.

 • Joshua: Miller a ribancom!

  Joshua: Miller a ribancom!

  Lezajlott az első sajtótájékoztató az Anthony Joshua–Jarrell Miller ökölvívó mérkőzés felvezetéseként és ahogy arra számítani lehetett a felek már most egymásnak ugrottak.

 • Esküt tett a 29. Téli Universiadéra utazó magyar csapat

  Esküt tett a 29. Téli Universiadéra utazó magyar csapat

  Negyven fős sportolói magyar csapat vesz részt a 29. Téli Universiadén – hangzott el a magyar csapat ünnepélyes fogadalomtételén Budapesten. A multisport-eseménynek a szibériai Krasznojarszk városa ad otthont, ahova a téli egyetemi játékok során az eddigi legnagyobb delegációval indul útjára a magyar egyetemi csapat.