EUR: 334,17 Ft
CHF: 306,73 Ft
2019. november 14., csütörtök
Aliz

Külföld

Leszakadt elektromos vezeték csapott agyon több állatot

Elpusztult egy szélesszájú orrszarvú, egy zsiráf, két oroszlán és két hiéna egy leszakadt elektromos vezeték okozta balesetben a dél-afrikai Kruger Nemzeti Parkban – közölte kedden a Dél-afrikai Nemzeti Parkok Szövetségének (SANParks) egy szóvivője.

Az állatok tetemére a hétvégén bukkantak rá a dél-afrikai villamosenergia-szolgáltató szakemberei, akik egy áramkimaradás okát mentek feltérképezni a parkban – mondta Ike Phaahla.


“Úgy tűnik, hogy a heves esőzés és szél miatt egy elektromos vezeték leszakadt, és az áram agyonütött egy zsiráfot, egy szélesszájú orrszarvút, két oroszlánt és két hiénát” – közölte a SANParks szóvivője a dpa német hírügynökséggel.

Phaahla elmondta: a hatóságok feltételezése szerint “lehetséges, hogy a zsiráf vagy az orrszarvú pusztult el elsőként”, a két oroszlán és két hiéna pedig odament, hogy tetemükből lakmározzon, de a vezeték még feszültség alatt volt.

A Kruger Nemzeti Park a Dél-afrikai Köztársaság egyik legfőbb turisztikai attrakciója, az odalátogatók rengeteg afrikai állatot láthatnak szafarijuk során.

A park körülbelül 400 kilométerre északkeletre fekszik Johannesburgtól. A baleset a park legnagyobb pihenőtábora, Skukuza közelében történt.

A helyi környezetvédelmi minisztérium szerint a Kruger szélesszájúorrszarvú-populációja 4700-5500 egyedet számlált 2017-ben.

Kapcsolódó Cikkek