EUR: 323,80 Ft
CHF: 292,62 Ft
2019. június 25., kedd
Vilmos

Külföld

Leszakadt elektromos vezeték csapott agyon több állatot

Elpusztult egy szélesszájú orrszarvú, egy zsiráf, két oroszlán és két hiéna egy leszakadt elektromos vezeték okozta balesetben a dél-afrikai Kruger Nemzeti Parkban – közölte kedden a Dél-afrikai Nemzeti Parkok Szövetségének (SANParks) egy szóvivője.

Az állatok tetemére a hétvégén bukkantak rá a dél-afrikai villamosenergia-szolgáltató szakemberei, akik egy áramkimaradás okát mentek feltérképezni a parkban – mondta Ike Phaahla.


“Úgy tűnik, hogy a heves esőzés és szél miatt egy elektromos vezeték leszakadt, és az áram agyonütött egy zsiráfot, egy szélesszájú orrszarvút, két oroszlánt és két hiénát” – közölte a SANParks szóvivője a dpa német hírügynökséggel.

Phaahla elmondta: a hatóságok feltételezése szerint “lehetséges, hogy a zsiráf vagy az orrszarvú pusztult el elsőként”, a két oroszlán és két hiéna pedig odament, hogy tetemükből lakmározzon, de a vezeték még feszültség alatt volt.

A Kruger Nemzeti Park a Dél-afrikai Köztársaság egyik legfőbb turisztikai attrakciója, az odalátogatók rengeteg afrikai állatot láthatnak szafarijuk során.

A park körülbelül 400 kilométerre északkeletre fekszik Johannesburgtól. A baleset a park legnagyobb pihenőtábora, Skukuza közelében történt.

A helyi környezetvédelmi minisztérium szerint a Kruger szélesszájúorrszarvú-populációja 4700-5500 egyedet számlált 2017-ben.

Kapcsolódó Cikkek

 • 10 éve halt meg a pop királya, Michael Jackson

  10 éve halt meg a pop királya, Michael Jackson

  A pop királya tíz éve, 2009. június 25-én halt meg. Ellentmondásos örökséget hagyott maga után, s miközben 750 millió albumot adott el, pályafutása végén a sajtó már inkább csak különcségeiről, szexuális botrányairól írt, ő pedig a nagy visszatérésről álmodott.

 • A nap képe: Forró a talaj

  A nap képe: Forró a talaj

  A népszokás szerint Szent Iván éjjelén a nyárközépi tűzgyújtás a megtisztulást, a gonosz elűzését és az újjászületést jelképezi.

 • Hatalmasat bakizott a híradós

  Hatalmasat bakizott a híradós

  Az Extra News televízió fiatal híradóshölgye éppen Mohamed Murszi, volt egyiptomi elnök haláláról számolt be, amikor annyira elbambult, hogy a súgógép által adott információk végéről még azt is beolvasta, hogy „Samsung készülékről küldve”.