EUR: 312,89 Ft
CHF: 275,82 Ft
2019. március 20., szerda
Klaudia,

Belföld

Lila ködbe burkolóznak a Momentum pénzügyei

A mikropárt kampányköltései kapcsán az Állami Számvevőszék számos szabálytalanságot tárt fel, de a szélsőliberális alakulat érdemben nem reagált az ügyre, csak diktatúráztak a pontos elszámolás helyett.

A Momentum pénzügyeinek tisztasága erősen kétségbe vonható. A Figyelő birtokába jutott dokumentumok bizonyítják, hogy az állami támogatásokat nem a pártérdek, hanem különböző családi és baráti érdekek mentén költhette el a Momentum. A párt számos tagjának családjához vagy közvetlenül a párttagokhoz köthető cégek több tízmilliós megrendeléseket kaptak és a számlák sem érkeztek be a megfelelő módon az Állami Számvevőszékhez.


A témáról bővebben a Figyelő 2019. január 31-én megjelent számában olvashatnak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ma temetik Koós Jánost

  Ma temetik Koós Jánost

  Ma délután a család, a kollégák és a rajongók végső búcsút vehetnek a március 2-án elhunyt Koós Jánostól.

 • Pécsi lett Európa fája!

  Pécsi lett Európa fája!

  A tavalyi év magyarországi fája versenyen győztes pécsi havihegyi mandulafa lett a 2019-es év európai fája – tudatta brüsszeli közleményében a verseny szervezéséért felelős cseh Ökotárs Alapítvány nevű szervezet kedden.

 • Szemetet szed az ország

  Szemetet szed az ország

  Idén is elstartolt a TeSzedd! – közel 240 ezer önkéntessel –, az elmúlt évek legsikeresebb környezetvédelmi akciója. A március 18-tól 24-ig tartó országos szemétszedés első fővárosi állomása a Bikás park és környéke volt.