EUR: 330,90 Ft
CHF: 301,09 Ft
2019. október 20., vasárnap
Vendel

Egyéb Hódmezővásárhely

Madáretetőket adtak örökbe

Madárlakoma elnevezésű akciójával a környéken élő madarakon kíván segíteni a Szeretem Vásárhelyt Egyesület. Egy-egy madáretetőt helyeztek ki a népkerti, illetve az Európa Parkban található játszótér közelébe, egy harmadikat pedig az épülő Kaszap utcai Pihenőparkba szánnak.

Juhász Tünde, a Szeretem Vásárhelyt Egyesület alapító tagja elmondta: a madáretetőket a Bethlen Gábor Református Gimnázium, illetve a Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola két osztályának adták örökbe. A diákok feladata lesz majd tavaszig az etetők folyamatos feltöltése. Az egyesület egy képeslapot is készített, amelyen a fellelhető madárfajok és néhány jó tanács szolgál ismeretterjesztőként. A Madárlakoma akcióhoz egy rajzpályázat is kapcsolódik.


A Népkertnél és az Európa-parkban helyezték el a madáretetőket.

– Az akciónk másik része, egy rajzpályázat. Készítettünk egy nagyon szép képeslapot, amelyre felrajzoltattuk azokat a madárfajokat, amelyek itt élnek a városban és környékén. Arra biztatjuk a gyerekeket, hogy február 5-éig rajzoljanak valamilyen madarakkal kapcsolatos rajzot, ezeket majd a Facebookon fogjuk értékeltetni. A város közönsége fogja megszavazni a legszebb rajzokat. Az iskolák, amelyek részt vesznek ezen a pályázatot, madáretetőt és eleséget kapnak. A gyerekek pedig személyre szóló ajándékot – mondta el Juhász Tünde.

Juhász Tünde, a Szeretem Vásárhelyt Egyesület egyik alapító tagja (a kép közepén)

Kapcsolódó Cikkek