EUR: 316,40 Ft
CHF: 281,87 Ft
2019. március 24., vasárnap
Gábor, Karina

Egyéb Hódmezővásárhely

Madáretetőket adtak örökbe

Madárlakoma elnevezésű akciójával a környéken élő madarakon kíván segíteni a Szeretem Vásárhelyt Egyesület. Egy-egy madáretetőt helyeztek ki a népkerti, illetve az Európa Parkban található játszótér közelébe, egy harmadikat pedig az épülő Kaszap utcai Pihenőparkba szánnak.

Juhász Tünde, a Szeretem Vásárhelyt Egyesület alapító tagja elmondta: a madáretetőket a Bethlen Gábor Református Gimnázium, illetve a Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola két osztályának adták örökbe. A diákok feladata lesz majd tavaszig az etetők folyamatos feltöltése. Az egyesület egy képeslapot is készített, amelyen a fellelhető madárfajok és néhány jó tanács szolgál ismeretterjesztőként. A Madárlakoma akcióhoz egy rajzpályázat is kapcsolódik.


A Népkertnél és az Európa-parkban helyezték el a madáretetőket.

– Az akciónk másik része, egy rajzpályázat. Készítettünk egy nagyon szép képeslapot, amelyre felrajzoltattuk azokat a madárfajokat, amelyek itt élnek a városban és környékén. Arra biztatjuk a gyerekeket, hogy február 5-éig rajzoljanak valamilyen madarakkal kapcsolatos rajzot, ezeket majd a Facebookon fogjuk értékeltetni. A város közönsége fogja megszavazni a legszebb rajzokat. Az iskolák, amelyek részt vesznek ezen a pályázatot, madáretetőt és eleséget kapnak. A gyerekek pedig személyre szóló ajándékot – mondta el Juhász Tünde.

Juhász Tünde, a Szeretem Vásárhelyt Egyesület egyik alapító tagja (a kép közepén)

Kapcsolódó Cikkek

  • Orbán Balázs: Nincs szükség uniós egységre a migráció kérdésében

    Orbán Balázs: Nincs szükség uniós egységre a migráció kérdésében

    Európa történelmileg, földrajzilag, kulturálisan és gazdaságilag is jó értelemben véve megosztott kontinens, ezért nincs szükség egységre az Európai Unióban (EU) a migráció kérdését illetően, ha pedig ezt elfogadjuk, akkor meg lehet keresni azokat a pontokat, amelyekben mégis egyet tudunk érteni – mondta a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára.

  • Slytract – Erős visszatérés

    Slytract – Erős visszatérés

    A 2005-ben alakult miskolci metál formáció hosszabb szünet után jelentkezett új videoklipjével. A visszatérés olyan jól sikerült, hogy pár nap leforgása alatt komoly felkéréseket kapott a banda, például a Cannibal Corpse előtt is felléphetnek a nyár folyamán Budapesten.