EUR: 330,90 Ft
CHF: 301,09 Ft
2019. október 20., vasárnap
Vendel

Életmód

Magabiztosság vagy elbizakodottság?

Egy közelmúltban megjelent pszichológiai tanulmány azt vizsgálta, hogyan határozza meg a munkahelyen az emberek megítélését az önbizalom kifejezésének módja. Mikor esik pozitív, és mikor negatív megítélés alá?

Közel ötszáz önkéntes online résztvevőt kértek fel arra, hogy válasszanak néhány videófelvétel alapján, kivel dolgoznának szívesen egy csapatban. A jelöltek között volt láthatóan magabiztos, és volt, aki szavakkal is kifejezte magabiztosságát, de akadt láthatóan óvatos személyiség is. A résztvevők többsége első ránézésre a magabiztos jelölteket választotta. Ezután teljesítményinformációkat kaptak, amelyek annak megítélésében segítettek, hogy a jelölt magabiztossága jogos volt-e, majd ismét választottak. Ekkor már sokat nyomott a latban az a csatorna, amelyen keresztül a kiválasztott jelöltek az önbizalmukat közölték. Aki verbálisan adott hangot magabiztosságának, de a valóság nem tükrözte ennek jogosságát, azt végül kevesebb ember választotta az óvatos jelölthöz képest.


Ha azonban a jelölt nonverbálisan fejezte ki magabiztosságát, akkor előnyben maradt az óvatos jelölttel szemben. Az önbizalom kezdetben tehát mindig előnyt jelent, de ha a teljesítmény nem felel meg a vártnak, akkor az együttműködés szempontjából az a kommunikációs csatorna válik döntővé, amelyen keresztül ezt az önbizalmat közöljük a külvilággal. A tanulmány arra próbált magyarázatot adni, vajon miért van az, hogy a magabiztosság pozitív és negatív tulajdonság is lehet.

Kapcsolódó Cikkek