2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Belföld

Magasan vezet a Fidesz

Hiába hitte azt a mostanában botrányt botrányra halmozó ellenzék, hogy vandálkodásba torkolló tüntetések miatt meginoghat a kormánypártok támogatottsága, nem így lett.

A Századvég legfrissebb felmérése szerint a Fidesz–KDNP-t a biztos szavazók 53 százaléka támogatja, míg a Jobbikot csupán 13, az MSZP–Párbeszédet 12, a DK-t 8, az LMP pedig 5 százalék választaná.


A kormánypártokra jelenleg a teljes választókorú népesség 35 százaléka voksolna. A második legtámogatottabb párt itt is a Jobbik 8 százalékkal. Az MSZP–Párbeszéd támogatottsága 6 százalékra csökkent, a DK-ra a teljes népesség 4, az LMP-re 3 százaléka szavazna.

Legutóbb a ZRI Závecz Research hasonló adatokat közölt. Náluk a biztos pártválasztók körében a Fidesz 48 százalékot, a Jobbik 17, az MSZP 12, a DK 8, a Momentum 5, az LMP pedig 4 százalékot ért el.

Kapcsolódó Cikkek

 • Juncker kudarcot vallott

  Juncker kudarcot vallott

  Hétfőn indította el legújabb kampányát a kormány, amely keretében az Európai Parlement terveirre akarják felhívni a figyelmet.

 • Jobb a szálló, mint az utca

  Jobb a szálló, mint az utca

  Sok támadás érte a múlt ősszel hatályba lépett úgynevezett hajléktalantörvényt. A Lokál most annak próbált utánajárni, hogy az érintettek hogyan élik meg a problémát, és hogy szerintük jobb-e egy hajléktalanszállón élni, mint az utcán.

 • 14 éves csúcson a gazdaság

  14 éves csúcson a gazdaság

  A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) első becslése szerint a hazai GDP 4,8 százalékot növekedett 2018-ban az egy évvel korábbihoz képest.