EUR: 329,26 Ft
CHF: 302,91 Ft
2019. augusztus 26., hétfő
Izsó

Belföld

Magasan vezet a Fidesz

Hiába hitte azt a mostanában botrányt botrányra halmozó ellenzék, hogy vandálkodásba torkolló tüntetések miatt meginoghat a kormánypártok támogatottsága, nem így lett.

A Századvég legfrissebb felmérése szerint a Fidesz–KDNP-t a biztos szavazók 53 százaléka támogatja, míg a Jobbikot csupán 13, az MSZP–Párbeszédet 12, a DK-t 8, az LMP pedig 5 százalék választaná.


A kormánypártokra jelenleg a teljes választókorú népesség 35 százaléka voksolna. A második legtámogatottabb párt itt is a Jobbik 8 százalékkal. Az MSZP–Párbeszéd támogatottsága 6 százalékra csökkent, a DK-ra a teljes népesség 4, az LMP-re 3 százaléka szavazna.

Legutóbb a ZRI Závecz Research hasonló adatokat közölt. Náluk a biztos pártválasztók körében a Fidesz 48 százalékot, a Jobbik 17, az MSZP 12, a DK 8, a Momentum 5, az LMP pedig 4 százalékot ért el.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tarlós: Hiteltelen az ellenzék

  Tarlós: Hiteltelen az ellenzék

  Összevissza ígérgetnek Budapesten az ellenzéki jelöltek, akik közül többen is részt vettek a 2010 előtti városirányításban – emlékeztetett Tarlós István főpolgármester a Kossuth rádióban, ahol elmondta, hogy azóta sikerült stabilizálni a város működését, többek közt az akkor romokban heverő BKV-t.

 • Egyre csökken az államadósság

  Egyre csökken az államadósság

  Tíz éve nem volt olyan alacsony az államadósság, mint az idei első félév végén. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) jelentése alapján 2021-re hatvan százalék alá süllyedhet a magyar államháztartás adóssága.

 • Kutyájukat is kivégezte a budai családirtó

  Kutyájukat is kivégezte a budai családirtó

  Kifelé S. Levente példás családi életet élt, miközben a fiával a kismotorjára ültetve sétálni indult, egyik kezében az élettársa, Anita kezét fogta, a másikban a nő kutyáját vezette pórázon.