EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Életmód

Magyar Sushi-siker Japánban!

Miután Párizsban Európa legjobbjának bizonyult, Japánban ezúttal már az volt a cél, hogy a Tokióban megrendezett Washoku World Challenge versenyen is megmutathassa tudását a szerény, de ambiciózus szakember, Kurkó Zsolt. Az óbudai Sushi Sei étterem séfhelyettese óriási küzdelemben végül a negyedik helyen végzett, amely hatalmas elismerés a szakmában.

Tokióban, január 28-29-én az egyik legfontosabb japán szakácsversenyen mérték össze Sushi-tudásukat a kontinens válogatóversenyek győztesei. – A két napos eseményre a riválisok nagyon komoly helyekről érkeztek, hatalmas tapasztalattal a hátuk mögött – emelte ki Kurkó Zsolt. – Hatalmas küzdelem volt, amiből rengeteget tanultam a jövőre nézve! Itt minden apróság számít, a szigorú zsűri figyelmét nem kerüli el semmi sem, nüanszok döntenek.


Kurkó Zsolt a Japán verseny döntőjében alkot

Washoku World Challenge

A japán gasztronómia egyik legfontosabb világversenye, melynek alapvető célja, hogy a világ különböző pontjain japán gasztronómiával foglalkozó séfek számára kínáljon szakmai továbbképzést és megmérettetési lehetőséget. A különleges verseny mögött a Japán Mezőgazdasági, Erdészeti és Halászati Minisztérium áll. A versenyt idén már hatodszor rendezik meg, a Sushi Sei étterem immár harmadszor vett részt rajta. washoku-worldchallenge.jp                            

2018. szeptember 13-án Párizsban Európa legjobbjának bizonyult a magyar séf és a kontinensviadalon hatalmas dicséretet kapott a japán zsűritől, hiszen gyakorlatilag tökéletesnek minősítették a versenymunkáját. Így igen optimistán készült a Japánban döntőre is.

– Egyszer már jártam Japánban, de hatalmas lehetőség, hogy ismét eljuthatok oda, és a szakma legjobbjaival találkozhatok. Természetesen nagy célokkal kelek útra – nyilatkozta Kurkó Zsolt az utazás előtt. Reális volt a bizakodása, hiszen kiváló teljesítménnyel végül a negyedik helyet szerezte meg Washoku World Challenge verseny döntőjében. A zsűri külön kiemelte, hogy az étel minden egyes eleme különleges ízvilággal rendelkezett Zsolt tálalásában.


Kurkó Zsolt versenymunkája a Washoku World Challenge verseny döntőjében

– A Sushi Sei csapata nélkül nem sikerülhetett volna, rengeteg segítséget kaptam a felkészülés során Seiichi Kusumoto-tól, az óbudai étterem japán séfjétől és a csapat többi tagjától. Közös sikerünk ez – tette hozzá Zsolt. A verseny részleteiről elárulta azt is hogy a bírák az ételek végső kóstolásán túl legalább olyan erős figyelmet szenteltek az elkészítésnek, a kreativitásnak és természetesen a japán gasztronómiai ismeretének. Ezúttal is alaposan belekérdeztek már főzés közben is a versenyzők munkájába, több fázisban is kóstoltak a verseny során, nem csak a végeredményt értékelték. A feladat sem volt egyszerű, amit közös alapanyag-beszerzés előzött meg, Csak ezután következhetett a két különböző versenyétel elkészítése: egy téli ‘nimonovan’ leves meghatározott összetevőkkel, illetve a második napon, egy minimum 5 különböző, színes étvágygerjesztő falatot tartalmazó szabadon választott étel, különleges, szögletes ‘fusidaka’ edényben tálalva a szezon szelleméhez igazodva.

Díjátadás a Washoku World Challenge versenyen. Palanovics Norbert nagykövet és Kurkó Zsolt a Sushi Sei séfhelyettese.

A negyedik helyért járó díjat dr. Palanovics Norbert, Magyarország tókiói nagykövete adta át Kurkó Zsoltnak, aki Japánban különleges elismerést szerzett hazánknak. A zsűri kiemelte a díjátadáskor Kurkó Zsolt magabiztos stílusát, hatalmas technológiai tudását és méltatták pontos és tiszta munkavégzését is, ami extrém fontos szempont volt a versenyzők megítélésében.

Sushi Sei Japán étterem Óbudán

Az Óbuda szívében, a Kolosy tértől mindössze karnyújtásnyira található elegáns Sushi Sei étterem innovatív technológiával ötvözi a tradicionális ízeket. Az étterem japán séfje, Seiichi Kusumoto és csapata elhivatottan dolgozik azon, hogy az ázsiai ízek budapesti kedvelői megismerhessék a japán konyha tradicionális finomságait. Az étterem a JETRO (Japán Külkereskedelmi Szervezet) által kiállított bizonyítvánnyal rendelkezik, ami a Japán Mezőgazdasági, Erdészeti és Halászati Minisztériummal karöltve igazolja az étteremben felszolgált ételek autentikus és a japán elvárásoknak maximálisan megfelelő elkészítését.

Kapcsolódó Cikkek

 • Konyhai trükkök kolisoknak

  Konyhai trükkök kolisoknak

  A főiskolások és az egyetemisták  ősztől azzal szembesülnek, hogy már nem anyu főzi a vacsorát. Néhány alapötlet azonban megmenthet az előre csomagolt műanyag ételek monotonitásától és a pénztárca szivattyúzó pizzarendeléstől.

 • 800 milliót fordít a kormány tehetséggondozásra

  800 milliót fordít a kormány tehetséggondozásra

  Több mint 848 millió forintra pályázhatnak szeptember 6-ig a hazai és határon túli köznevelési intézmények, alapítványok, közalapítványok, nonprofit gazdasági társaságok, egyházi és civil szervezetek a Nemzeti Tehetség Program keretében.

 • Hőségben különösen figyeljenek a szívbetegek

  Hőségben különösen figyeljenek a szívbetegek

  Az utóbbi rekordmeleg napok megviselik a szervezetet, különösen a szívbetegekét és alvási nehézségekkel küzdőkét. A hőség viszont az egészségesekre is veszélyt jelenthet, olyan tünetek jelentkezhetnek vezetés közben…