EUR: 323,61 Ft
CHF: 291,90 Ft
2019. június 25., kedd
Vilmos

Belföld

Magyarország segíti a holokauszt áldozatainak maradványainak felkutatását a Dunában

Magyarország minden segítséget megad Izraelnek az esetlegesen a Dunában található holokausztáldozatok maradványainak felkutatásához – közölte a Belügyminisztérium kedden az MTI megkeresésére.

Tájékoztatásuk szerint Arijeh Deri, Izrael Állam belügyminisztere és Pintér Sándor Magyarország belügyminisztere hétfőn folytatott megbeszélést Budapesten. A találkozón Aryeh Deri – egyebek mellett – nagyrabecsülését fejezte ki és köszönetet mondott azért a segítségért, támogatásért amit Magyarország részéről tapasztal a kutatásban. Pintér Sándor támogatásáról biztosította izraeli kollégáját.


Azt írták: az izraeli belügyminiszterrel szinte egy időben érkeztek Budapestre a ZAKA International Rescue Unit munkatársai. A speciálisan képzett, önkéntes izraeli kereső és mentő szakemberek – ha azt igénylik – minden tekintetben számíthatnak a Belügyminisztérium és az irányítása alá tartozó szervek segítő együttműködésére – közölte a BM.

A Reuters hétfőn írt arról, hogy egy izraeli kutatócsoport érkezett, hogy – Magyarország engedélyével és együttműködésével – a holokauszt áldozatai után kutasson a Dunában. A maradványokat zsidó szertartás szerint temethetik majd el – közölte az izraeli küldöttség egyik tagja.

A jeruzsálemi Jad Vasem (a Holokauszt Áldozatainak és Hőseinek Izraeli Emlékhatósága) szerint a holokauszt során mintegy 565 ezer embert öltek meg, többségüket 1944 májusa és júliusa között az auschwitzi koncentrációs táborba deportálták. Októberben a nácik a Duna partról zsidók ezreit ölték a folyóba.

Kapcsolódó Cikkek

 • Lopott videóval kampányol Kálmán Olga

  Lopott videóval kampányol Kálmán Olga

  Engedély nélkül használta fel az ATV felvételét, és ezzel törvényt sértett Kálmán Olga, az ellenzéki roncsderbi egyik főpolgármester-jelöltje – írja az Origo.

 • Drónnal mentik a bajbajutottakat

  Drónnal mentik a bajbajutottakat

  Drónflottát állítottak “hadrendbe” a Balaton partján. Az egyelőre három “minihelikopterből” álló flotta két egysége: Alfa és Bravo a bajbajutottak felderítésében nyújthat segítséget, a harmadik Charlie egy magától felfújódó mentőegységet képes ledobni a vízben.

 • Szexuális erőszakért ítélték el a zenetanárt

  Szexuális erőszakért ítélték el a zenetanárt

  Folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak miatt jogerősen hat év börtönbüntetésre ítélték a paksi pedofil zenetanárt, aki táborozás közben éjjelente, a felügyeletére bízott kislányok mellé feküdt, csókolgatta és illetlen helyen simogatta őket.