EUR: 324,62 Ft
CHF: 298,75 Ft
2019. augusztus 19., hétfő
Huba

Külföld

Már több mint 100 nigériai katona vesztette életét az elmúlt hetek harcaiban

Szélsőséges iszlamista fegyveres csoportok már több mint 100 nigériai katonát öltek meg, valamint egy nagyobb fegyverrakományt is lefoglaltak a december 26. óta kiújult harcokban – közölte segélyszervezetek egy csoportja pénteken.

Az elmúlt hetek egyre intenzívebb támadásai miatt már több ezren kényszerültek elhagyni otthonaikat, hogy Nigéria biztonságosabb területein és a szomszédos Csádban keressenek menedéket.


A növekvő feszültségek a február 16-i elnökválasztás hajrájában ütötték föl a fejüket, amikor Muhammadu Buhari elnök a második hivatali ciklusára készül. A biztonságot a kampánya egyik kulcskérdésévé tette. A támadásokért egy a Boko Haram terrorszervezetből kivált, Iszlám Állammal szövetséges csoport felelős.

A nigériai védelmi minisztérium és a hadsereg szóvivője nem reagált a Reuters megkeresésére.

A Genfben közzétett jelentés szerint “a nigériai hadsereg ellen végrehajtott támadások eddig több mint 100 nigériai katona életét követelték. A rendelkezésre álló információk szerint egy nagyobb fegyverrakományt is megszereztek”.

A jelentés szerint az észak-kelet nigériai Baga város környékét sújtó december 26-i támadás következtében már több mint 6357 ember menekült Csádba és további 20.000-en Nigéria más részeire.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek