EUR: 353,05 Ft
CHF: 332,23 Ft
2020. július 05., vasárnap
Emese, Sarolta

Egyéb Hódmezővásárhely

Márki-Zay Pétert is érintheti a K’Art-ügy

Újabb tanúk meghallgatásával folytatódott a vásárhelyi K’Art büntetőpere a Szegedi Járásbíróságon. A cégcsoport évek óta összesen 800 millió forint tartozást halmozott fel csaknem harminc alvállalkozójánál.

Szabó Bálint, a károsultak jogi képviselője a tárgyalás előtt a legjelentősebb közéleti gazdasági botrányaként értékelte az ügyet, amelyben szerinte Márki-Zay Péter vásárhelyi polgármester a lehetséges felelősök és nem a károsultak mellé állt. A jogász úgy vélte, a történtek a szegedi Szeviép-ügy mintájára felvetik a csődbűntett gyanúját, és a büntetőeljárásnak ki kell derítenie, kik húztak hasznot a becsapott alvállalkozókból.


Dr. Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere és Szabó Bálint jogász

– A sajtótájékoztató fő témája arra kíván rávilágítani, hogy a Kendi család befolyásos támogatót kapott Márki-Zay Péter tavaly megválasztott vásárhelyi polgármester személyében, hiszen Márki-Zay értesülve arról, hogy mi zajlott a K’Art cégcsoport körül, ahelyett, hogy a károsultak megsegítésén dolgozott volna, inkább látványosan a bűnelkövető, legalábbis a bűnből pénzt szerző Kendi család pártjára állt. Kijelenthető, hogy a polgármester cserben hagyta a vásárhelyi és környékbeli K’Art-károsultakat. Ezért most azt indítványozzuk, hogy a városi  közgyűlés a tavasz folyamán a térség országgyűlési képviselőjével, Lázár Jánossal közösen kérje fel a magyar kormányt, hogy a kártalanítást – a Szeviép-ügyhöz hasonlóan – állami forrásból tudjuk megvalósítani, mivel a károsultak további léte függ ettől – mondta el Szabó Bálint.

Kapcsolódó Cikkek