EUR: 323,25 Ft
CHF: 290,75 Ft
2019. június 26., szerda
János, Pál

Egyéb Eger

Másfél évtizede sikeres a Bosch

Tizenötödik születésnapját ünnepelte tavaly az egri és maklári telephelyekkel üzemelő Robert Bosch Automotive Steering Kft. A kezdetekben mindössze 35 főt foglalkoztató vállalatnál ma már több mint 1100-an dolgoznak, és a világ minden részére, több mint 100 járműgyártónak szállítanak alkatrészeket.

– A vállalat sok változáson ment keresztül az elmúlt másfél évtizedben. Az eredmények és sikerek soha nem jöhettek volna létre nagyszerű munkatársaim kitartó munkája nélkül – nyilatkozta Stefan Basso gazdasági ügyvezető igazgató.


Tizenöt évvel ezelőtt, 2003-ban a Robert Bosch GmbH és ZF Friedrichshafen 50-50 százalékos tulajdonrésszel alakította meg a vállalatot ZF Lenksysteme Hungária Kft. néven Egerben. Ettől kezdve a cég több mint egy évtizeden át főként összeszereléssel és felújítással foglalkozott, 2006-tól a kormányoszlopok gyártása is elindult. Tíz év sem kellett ahhoz, hogy 2009-ben már a kétmilliomodik, személyautókba legyártott kormányoszlopot, rá egy évre pedig az egymilliomodik, teherautókba kerülő kormánytengelyt ünnepelhessék.

A maklári gyárban 2015 májusában elindult az elektromos kormányművekhez készülő fogaslécek és kormányanyák sorozatgyártása. Mostanra a két telephelyről évi egymillió kormánymű kerül ki, ezek többsége a legkorszerűbb, környezetbarát EPS típus. Ma már sok millió, az egri és maklári Bosch-telephelyeken készült darabokkal működő jármű rója az utakat szerte a világon.

Kapcsolódó Cikkek