EUR: 334,15 Ft
CHF: 306,89 Ft
2019. november 14., csütörtök
Aliz

Egyéb Debrecen

Másfél millió emberen segíthet az okoskenyér

Csaknem 1,5 millió, lelassult emésztési tranzittal küszködő magyar ember problémájára nyújthat élelmiszer-alapú megoldást egy új, innovatív kenyér. Erről is kérdeztük Szakács Tamást, a Hajdúsági Sütödék Zrt. vezérigazgatóját, az Okos Élelmiszerek Kft. ügyvezetőjét, a Smart Food élelmiszer- és egészségkoncepció megálmodóját.

Mikor evett utoljára kenyeret?


Ma reggel.

Megtudhatom, hogy milyet?


Eléggé kenyeres vagyok. A hagyományos típusokat szeretem, de mióta Vitajó cipóink piacra kerültek, 80 százalékban ezek közül választom valamelyiket. Ahogy sok ezer ember az elmúlt másfél évben, a mi családunk is rászokott a Vitajó cipókra. Finomak, és én igazán tudom, hogy a bennük lévő egyedi ásványianyag- és vitaminkombináció mennyire hozzájárul az egészség megőrzéséhez.

Tavaly év végén jelentették be, hogy Ritmus márkanéven újabb okosélelmiszert vezetnek be a piacra. Ez is változtathat a család kenyérfogyasztási szokásain?

Kifejezetten kedvelem az új terméket. Íze, karaktere miatt bizonyosan az asztalunkra kerül majd. Ugyanakkor a szűk családban senkinek nincs szüksége a termék speciális élettani hatásaira.

Szakács Tamás elnök-vezérigazgató
Fotó: Hajdúsági Sütödék Zrt.

Hogyan jutott eszébe, hogy ilyen egészségügyi, élettani funkciókkal ruházzanak fel egy kenyeret?

Az ezredfordulón gondolkodtam el azon, hogy milyen az emberek számára hasznos pluszszolgáltatást nyújthatnánk alapvető élelmiszerekkel. A lakosság döntő hányada rendszeresen fogyaszt kenyeret, péksüteményt. Úgy gondoltam, e termékkör kiváló hordozója lehet meghatározó élettani, egészséget támogató megoldásoknak.

Miben segít a Ritmus, mitől egyedi ez a termék Európában?

Itthon 1,5 millió, a fejlett világban több százmillió ember szenved a lelassult emésztési tranzit életminőséget rontó tüneteitől. Kimutatták, hogy akiknek ilyen problémájuk van, azok ritkábban utaznak, kerülik az intim kapcsolatokat, munkavégzésük során figyelmetlenebbek, gyakran hullámzó a hangulatuk, és nem tudják megfelelően kipihenni magukat. A Ritmus kenyér attól egyedi, hogy élelmiszer-alapú megoldást kínál, ráadásul úgy, hogy nem kell változtatni az életmódon és a táplálkozási szokásokon.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.