EUR: 354,14 Ft
CHF: 333,36 Ft
2020. július 08., szerda
Ellák

Sport

Matics: Van jövőnk!

Nem jött össze a bravúr, azonban nincs miért szégyenkeznie a magyar férfi kézilabda-válogatottnak, amely szombat este 25-22-re kikapott a Herningben hazai közönség előtt játszó olimpiai bajnok dán csapattól a világbajnokság első középdöntős mérkőzésén.

Ahogy a korábbi mérkőzéseit, ezt a találkozót is jól kezdte a magyar csapat, tartotta a lépést a gyorsabban kézilabdázó ellenfelével, amely egy-két gólosnál nagyobb különbséget nem tudott kialakítani. A fordulópontot az jelentette, hogy a 16. percben a dánoknál pályára lépett Jannick Green kapus, akinek védéseire alapozva csapattársai tovább növelték a különbséget. A meccs arra mindenképpen jó volt, hogy a fiatalok játéklehetőséget kapjanak, és szerencsére éltek is vele.


– Szita Zoltán, Máthé Dominik vagy Juhász Ádám teljesítménye azt jelenti számomra, hogy van jövőnk. Örömhír, hogy van önbizalmunk – vélekedett Vladan Matics szövetségi kapitány.

– Úgy küldtek fel minket, fiatalokat a pályára, hogy élvezzük a játékot, és csodálatos élmény volt. Az első gól után nagyon megkönnyebbültem, úsztam a meccsel – nyilatkozta Szita Zoltán, a Balatonfüred 20 éves balátlövője, aki hét kísérletből öt gólt szerzett.

– Élveztem a meccset, csak azt sajnálom, hogy nem tudtam megismételni a svédek ellen mutatott játékomat. A többiek is folyamatosan biztattak, Nagy Laci is mondta, ha nem megy be egy lövésem, ne foglalkozzak vele, hanem menjek tovább, és majd sikerülni fog. Így is lett – nyilatkozta Máthé Dominik, a Balatonfüred 19 éves jobbátlövője.

A magyar csapat a következő meccsét szerdán játssza, akkor az előző világbajnokságon ezüstérmes Norvégiával találkozik (a Tunézia elleni találkozó vasárnapi lapzártánk után ért véget).

Kapcsolódó Cikkek

  • Szoboszlainak ideális lenne a Napoli

    Szoboszlainak ideális lenne a Napoli

    Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a napokban az osztrák bajnokság legjobb játékosának választott Szoboszlai Dominik valamelyik nagy olasz klubbal járna a legjobban.

  • Visszatér a régi idők focija Budafokra?

    Visszatér a régi idők focija Budafokra?

    Vajon újra kitör a fociláz Budafokon? Most, hogy 74 év után visszatért az élvonalba a csapat, amelyben olyan nagyságok szerepeltek, mint Zakariás József, az Aranycsapat balfedezete vagy Esterházy Márton, a Honvéd egykori válogatott futballistája.