EUR: 325,77 Ft
CHF: 294,35 Ft
2019. július 18., csütörtök
Frigyes

Sport

Mayweather Rolls Royce-szában cipeli a Tokióban nyert millióit

Floyd Mayweather hanyagul a Rolls-Royce-a ülésére hajított pénzkötegekkel ismét jelezte: a pénz nem boldogít, de jó, ha van. A korábbi világbajnok öklöző kb. 9 millió dollárt keresett a Naszukava Tensin  elleni tokiói haknijával.

A beszédes Moneyman becenévre hallgató Mayweathernek mindössze két percre volt szüksége ahhoz, hogy egy életre elvegye a kedvét a kick-boxban jeleskedő japán ellenfelének az ökölvívástól. Háromszor is padlóra küldte Naszukavát, végül az edzője bedobta  a törülközőt. A könnyű győzelem feletti örömét a szurkolóival is megosztotta Mayweather, az Instgaramra feltett képeken kilenc millió dollárnyi (kb. 2,5 milliárd forint) jennel ünnepelte magát egyik Rolls-Royce-ában. Ez azonban csak egy töredéke lehet a bevételének, hiszen a televíziós jogdíjak, szponzori szerződések és más egyebek akár további 88 millió dollárt (kb. 25 milliárd forint) is hozhatnak a konyhájára.


A 20 éves japán kick-boxer nem egészen ismeretelen a sportág rajongói számára, hiszen 32 meccsen át őrizte veretlenségét. Most azonban méretes pofont kapott, ráadásul messze nem kapott annyi pénzt, mint a korábbi ötszörös világbajnok bunyós.

 • Mindketten veretlenek voltunk a meccs előtt, és csak azért vállaltam, hogy szórakoztassam a japán szurkolókat – nyilatkoztaa 41 éves Mayweather, és szerényen hozzátette: – Tensin nagy bajnok, én pedig már csak egy nyugdíjas öklöző vagyok.

Naszukava nyilván a 2017 nyarán vívott Floyd Mayweather-Conor McGregor meccs bátorította fel, amelyen az ír ketrecharcos technikai KO-val elszenvedett veresége ellenére is keresett vagy 20 milliárd forintnyi összeget.

EPA/KIYOSHI OTA

Kapcsolódó Cikkek

 • Továbbjutásra állnak csapataink

  Továbbjutásra állnak csapataink

  Meggyőző első mérkőzések után lépnek pályára ma a labdarúgó Európa-liga első selejtezőkörének visszavágóin a magyar csapatok.

 • Csoportelsők a magyar pólósok

  Csoportelsők a magyar pólósok

  Csoportelsőként, így közvetlenül a negyeddöntőbe jutott a magyar vízilabda-válogatott a vizes vb-n, miután 13-11-re verte a spanyolokat.

 • Érmekért vívunk

  Érmekért vívunk

  Mától már az érmekért küzdenek a budapesti vívó-világbajnokság résztvevői. A BOK Sportcsarnokban a női párbajtőrözők és a férfi kardozók lépnek pástra, hogy a 64-es táblán egyenes kieséses rendszerben a legjobb négyig, azaz a hat órakor kezdődő döntőkig meneteljenek.