2019. január 21., hétfő
Ágnes

Sport

Mayweather Rolls Royce-szában cipeli a Tokióban nyert millióit

Floyd Mayweather hanyagul a Rolls-Royce-a ülésére hajított pénzkötegekkel ismét jelezte: a pénz nem boldogít, de jó, ha van. A korábbi világbajnok öklöző kb. 9 millió dollárt keresett a Naszukava Tensin  elleni tokiói haknijával.

A beszédes Moneyman becenévre hallgató Mayweathernek mindössze két percre volt szüksége ahhoz, hogy egy életre elvegye a kedvét a kick-boxban jeleskedő japán ellenfelének az ökölvívástól. Háromszor is padlóra küldte Naszukavát, végül az edzője bedobta  a törülközőt. A könnyű győzelem feletti örömét a szurkolóival is megosztotta Mayweather, az Instgaramra feltett képeken kilenc millió dollárnyi (kb. 2,5 milliárd forint) jennel ünnepelte magát egyik Rolls-Royce-ában. Ez azonban csak egy töredéke lehet a bevételének, hiszen a televíziós jogdíjak, szponzori szerződések és más egyebek akár további 88 millió dollárt (kb. 25 milliárd forint) is hozhatnak a konyhájára.


A 20 éves japán kick-boxer nem egészen ismeretelen a sportág rajongói számára, hiszen 32 meccsen át őrizte veretlenségét. Most azonban méretes pofont kapott, ráadásul messze nem kapott annyi pénzt, mint a korábbi ötszörös világbajnok bunyós.

 • Mindketten veretlenek voltunk a meccs előtt, és csak azért vállaltam, hogy szórakoztassam a japán szurkolókat – nyilatkoztaa 41 éves Mayweather, és szerényen hozzátette: – Tensin nagy bajnok, én pedig már csak egy nyugdíjas öklöző vagyok.

Naszukava nyilván a 2017 nyarán vívott Floyd Mayweather-Conor McGregor meccs bátorította fel, amelyen az ír ketrecharcos technikai KO-val elszenvedett veresége ellenére is keresett vagy 20 milliárd forintnyi összeget.

EPA/KIYOSHI OTA

Kapcsolódó Cikkek

 • Messiék a pénzügyi pályán is aratnak

  Messiék a pénzügyi pályán is aratnak

  A spanyol bajnoki címvédő FC Barcelona érte el a 2017/18-as szezon legnagyobb árbevételét ˜– derült ki a KPMG harmadik alkalommal elvégzett kutatása szerint.

 • Matics: Van jövőnk!

  Matics: Van jövőnk!

  Nem jött össze a bravúr, azonban nincs miért szégyenkeznie a magyar férfi kézilabda-válogatottnak, amely szombat este 25-22-re kikapott a Herningben hazai közönség előtt játszó olimpiai bajnok dán csapattól az világbajnokság első középdöntős mérkőzésén.