EUR: 322,27 Ft
CHF: 287,27 Ft
2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Egyéb Kecskemét

Medencés sárkányhajóverseny

Több mint negyven csapat szállt vízre a múlt hétvégén a Kecskeméti Fürdőben, hogy összemérjék erejüket a II. Duvenbeck Medencés Sárkányhajó Versenyen. A cél, hogy a versenyzők a nyári szezon elindulása előtt felmérjék teljesítőképességüket.

Szenes Márton, a Hírös Sport Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester nevében is köszöntötte a vendégeket. Elmondta, hogy medencés sárkányhajó-házibajnokság sokszor volt, de ilyen szervezett formában ez a második ilyen rendezvény. Hangsúlyozta, hogy a sárkányhajósport két legnagyobb ereje a kultúrateremtés és a közösségformálás. – Kultúra, mert oda kell figyelnünk egymásra, az irányításra, át kell vennünk egymástól a feladatokat. És közösséget épít, mert akik keményen együtt vesznek részt a munkában a versenyen, azok biztos, hogy a magánéletben is megtalálják a közös hangot. Ehhez hozzájön még a medencés verseny különleges hangulata, ami a téli alapozásnak egy olyan lehetősége, amellyel igazán komoly erőpróba elé lehet állítani a csapatokat, mielőtt a kinti szezon elindulna – mondta.


Egy hajóban ülve küzdött meg egymással két csapat

Rózsahegyi Zoltán, a Hírös Kecskemét alelnöke és a sárkányhajócsapat kapitánya elmondta, a megmérettetésre nők és férfiak egyaránt jelentkeztek, 17 éves kortól a legidősebb korosztályig. Kiemelte, a medencés verseny legfontosabb célja, hogy a csapatok el tudják dönteni egymásról, hol állnak a felkészülésben. Az első szabadtéri verseny májusban lesz.

A mostani megmérettetésen 45 csapat közel 200 versenyzővel szállt vízre. 111 futamon keresztül versenyeztek a sportolók, a kötélhúzás az 50 méteres medencében zajlott. Egy hajóban két csapat volt, amelyek tagjai egymással szemben ültek és eveztek. A cél az volt, hogy az egyik csapat minimum két méterrel eltolja a másikat.

Kapcsolódó Cikkek