EUR: 323,53 Ft
CHF: 290,99 Ft
2019. június 27., csütörtök
László

Egyéb Nagykanizsa

Még biztosabb lábakon

„Adj nekem egy Tungsramot!”

Stratégiai partnerséget kötött a magyar kormány és a Tungsram. Ezzel – az itt lévő munkahelyekkel együtt –tovább erősödött, még biztosabbá vált a nagykanizsai gyár helyzete.


A megállapodást Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Jörg Bauer, a Tungsram elnök-vezérigazgatója írta alá. A vállalat tavaly került magyar tulajdonba, amikor a GE-től megvásárolta a Bauer által vezetett befektetői csoport. A Tungsram öt hazai gyárában több mint ötezren dolgoznak, Nagykanizsán mintegy kétezer ember foglalkoztat a cég, és ezzel a város legnagyobb piaci munkáltatója.

A Tungsramnak a világ 22 országában van kereskedelmi képviselete, és a konszern ékköve a kanizsai gyár. Magyarországon további négy üzem működik, és a stratégiai megállapodásnak is köszönhetően mindenütt bővítés, fejlesztés várható.

Új energia a fényforrásokhoz… (Fotó: MTI)

A cég a harmadik legnagyobb magyar tulajdonú vállalat, termékeinek 95 százalékát exportálja. A Tungsramnak 1500 beszállítója van, köztük 670 magyar és jó néhány zalai kis- és középvállalat.

Jörg Bauer, a Tungsram elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a Tungsram szó egyet jelent a minőségi lámpával. A Közel-Keleten ha valaki izzót akar vásárolni, ma is így kéri: „Adj nekem egy Tungsramot”. Hozzátette, a vállalat termékei száz országba jutnak el, ezzel is öregbítve például Nagykanizsa hírnevét.

A Tungsram-csoport az előzetes adatok szerint 2018-ban 300 millió dollár, vagyis mintegy 85 milliárd forint árbevételt ér el.

Kapcsolódó Cikkek