EUR: 322,37 Ft
CHF: 287,51 Ft
2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Belföld

Még mindig nyomoznak a pálinkamérgezés ügyében

Több, mint egy éve folyik az öt halálos áldozatot követelő, 2017. novemberi, dámóci pálinkamérgezés ügyében indult nyomozás.

Az áldozatok rokonai türelmetlenek, mint mondják, addig nem tudják feldolgozni a tragédiát, amíg a tettesek nem kerülnek rács mögé. A rendőrség két férfit gyanúsít a metil-alkohollal kevert pálinka árusításával. Egyikük Budapestre menekült, társa, L. József a szomszédos Lácacsékén lakik, ott várja a bírósági tárgyalást.


– Egész nap dolgoztam, este arra jöttem haza, hogy rendőrök várnak a házunk előtt. A kocsiban annyit mondtak, biztos tudom, hogy mibe keveredtem – mondta a Lokálnak L. József. – Csak két nappal később, amikor az ügyvédem bejött a fogdába, derült ki, hogy méregkeveréssel gyanúsítanak. Szeretem a pálinkát, de azt se tudom, hogy kell főzni, ezért mindig a boltban veszem. Remélem, a bíróságon kiderül az igazság, és felmentenek, hiszen bizonyíték sincs ellenem. Egy régi haragosom, aki a mérgezett italt árulta, bosszúból rángatott bele az ügybe. Azóta elvesztettem a munkámat, meghurcoltak, megbélyegzett ember lettem.

Setét Anita a testvérét, Norbit, a férjét, Tamást és a közös kisfiukat, a 15 éves Tomikát gyászolja. Közmunkásként a feladata, hogy a temetőt rendben tartsa, de munka közben órákon át zokog a családja sírjánál, ahol az édesanyja, Mária próbálja vigasztalni.


– Évek óta a szomszéd utcában lakó A. Jóska a saját házában 1500 forintért mérte a pálinka literjét. A boltban is olcsóbb, de a Jóska mindig hitelbe adta. Reméljük, hogy a bíróság igazságot szolgáltat majd, és a tettesek életük végéig börtönben sínylődnek. Az ítélethirdetés után pedig ügyvédet fogadunk és kártérítésért bepereljük a méregkeverőket – magyarázta a nagymama, Setét Mária.

Kapcsolódó Cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • A nap képe: Dagonya

    A nap képe: Dagonya

    A somogybabodi Nemzetközi Off Road Fesztiválon idén sem maradtak szárazon a versenyzők. Európa legnagyobb terepjárós eseményén csaknem 1200 autó és 20 ezernél is több résztvevő merült el a sárban.

  • Baseball ütővel esett a tanulókocsinak

    Baseball ütővel esett a tanulókocsinak

    Egy 42 éves kamionos férfinak annyira elgurultak a gyógyszeri, hogy baseball ütővel esett neki az előtte lassan haladó tanulókocsinak a 68-as főúton Marcali-Bize irányába.