2019. június 20., csütörtök
Rafael

Külföld

Megfagyott a lány, a buszsofőr nem engedte felszállni

A 21 éves egyetemi hallgató otthon felejtett pénztárcája miatt nem tudott a jegyért fizetni, a sofőr pedig a -20 fokos hideg ellenére is kitette a lányt egy lakatlan területen.

Az Origo értesülései szerint a 21 éves egészségügyi hallgató, Iryna Dvoretska beteg anyját szerette volna meglátogatni a kórházban. „Anyánknak tüdőgyulladása volt, és egyre romlott az állapota. Iryna szerette volna elérni az első buszt Olevskba. Sietett, és otthon hagyta a pénztárcáját” – mondta el a lány testvére, Natalia Dvoretska a Mirrornak.


A buszvezető leszállította a fiatal lányt a hajnali járatról, mert nem volt nála elég pénz a buszjegyre. Iryna Dvoretska kénytelen volt gyalog folytatni az útját. Hogy rövidítsen, átvágott egy közeli erdőn, de eltévedhetett és halálra fagyott – írja a portál.

Két napig tartó keresés után a lány holttestére egy gödörben talált rá édesapja, a rendőrség pedig nyomozást indított az ügyben, aminek a végén a buszsofőr akár 5 év börtönbüntetést is kaphat.

Kapcsolódó Cikkek

  • Novák Katalin: A magyarok és a németek szövetségesek

    Novák Katalin: A magyarok és a németek szövetségesek

    A magyarok és a németek között szövetség köttetett harminc évvel ezelőtt a határnyitáskor és a berlini fal leomlásakor – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, a Magyar-Német Ifjúságért Egyesület (Jugendwerk) új irodájának megnyitóján.

  • Visszatért a farkas Hollandiába

    Visszatért a farkas Hollandiába

    Visszatért a farkas Hollandiába két évszázaddal az után, hogy a vadászat miatt kihalt a faj a térségben – közölték csütörtökön holland illetékesek.