EUR: 323,73 Ft
CHF: 292,08 Ft
2019. június 24., hétfő
Iván

Egyéb XVII.kerület

Megint Ajna volt a legjobb

Akárcsak egy évvel korábban, ismét az úszó Késely Ajna és Milák Kristóf lett az év legjobb utánpótláskorú sportolója. A díjakat a múlt csütörtökön adták át a hagyományos Héraklész-gálán.

Késely Ajna évről évre eredményesebb szezonokat produkál
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) sportért felelős államtitkárságának az Uránia Nemzeti Filmszínházban rendezett ünnepségén a 2018-as év korosztályos és felnőtt kontinens- és világbajnokságain, illetve a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián legeredményesebben szerepelt utánpótláskorú versenyzőket és edzőiket jutalmazták. A gálán 11 sportág 54 sportolója és 25 edzője részesült elismerésben − tájékoztatott az MTI.


A férfiaknál Milák Kristóf azzal érdemelte ki az elsőséget, hogy az ifjúsági olimpián három arany- és egy ezüstérmet nyert, továbbá a felnőtt Európa-bajnokságon 200 méter pillangóban győzött, emellett négy aranyat szerzett a junior Eb-n. A nőknél a Kőbánya SC versenyzője, a rákosmenti Késely Ajna ugyancsak három számot nyert meg az ifjúsági olimpián, emellett a felnőtt Eb-n két ezüstöt és egy bronzot, a junior Eb-n pedig öt aranyat gyűjtött.

Kapcsolódó Cikkek