EUR: 334,35 Ft
CHF: 306,54 Ft
2019. november 15., péntek
Albert, Lipót

Egyéb Kecskemét

Megnyílt a Forrás 50

A Forrás 50 nevet viselő ünnepi tárlaton helyi képzőművészek munkáit láthatjuk. A folyóirat jubileumára készült kiállításon 30 művész mutatja be alkotásait a Kápolna Galériában. A város nevében Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester mondott köszöntőbeszédet.

Forrás folyóiratok tekintenek le ránk a magasból azon a kiállításon, amely nemrég nyílt meg Kecskeméten. A kiadvány idén ünnepli 50. születésnapját, és a nyitóprogram volt ez a tárlat, amellyel a kultúra szerelmeseinek kedveskednek.


– Irodalomnépszerűsítő feladatai is vannak a lapnak, rengeteg irodalmi estet tartottunk az itteni könyvtár segítségével. A képzőművészethez is aktívan nyúlunk, és úgy gondoltuk, hogy az idei évnek a történéseit képzőművészeti kiállítással indítjuk. A Forrásban meghatározó módon szereplő képzőművészeket, fotóművészeket szerepeltetjük itt – emelte ki Füzi László, a Forrás főszerkesztője, a Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Képünkön Lőrincz Luca kerámiáit csodálják a fiatal látogatók
fotó: Banczik Róbert

A tárlaton 30 művész alkotásait lehet megcsodálni. Horváth Mária animációsfilm-rendező – aki egyben a kiállítás rendezője is – elmondta, hogy még kétszer-háromszor ennyi művet tudnának bemutatni, ha lenne nagyobb helyük.

– Írtam ennek a 28-29 művésznek, hogy meghívnám őket egy közös születésnapi köszöntőre. Olyan embereket invitáltunk meg, akikről biztosan tudtam, hogy közük van a Forráshoz. Vannak köztük fiatalok, de az idősebb korosztályt is többen képviselik. Tehát a Forrás rendkívül nyitott, sok képzőművésszel van kontaktusban – fejtette ki az animációsfilm-rendező.

A Forrás 50 programsorozat nyitókiállítását február 1-jéig lehet megtekinteni Kecskeméten, a Kápolna Galériában.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.