EUR: 323,43 Ft
CHF: 290,88 Ft
2019. június 27., csütörtök
László

Egyéb Kecskemét

Megnyílt a Forrás 50

A Forrás 50 nevet viselő ünnepi tárlaton helyi képzőművészek munkáit láthatjuk. A folyóirat jubileumára készült kiállításon 30 művész mutatja be alkotásait a Kápolna Galériában. A város nevében Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester mondott köszöntőbeszédet.

Forrás folyóiratok tekintenek le ránk a magasból azon a kiállításon, amely nemrég nyílt meg Kecskeméten. A kiadvány idén ünnepli 50. születésnapját, és a nyitóprogram volt ez a tárlat, amellyel a kultúra szerelmeseinek kedveskednek.


– Irodalomnépszerűsítő feladatai is vannak a lapnak, rengeteg irodalmi estet tartottunk az itteni könyvtár segítségével. A képzőművészethez is aktívan nyúlunk, és úgy gondoltuk, hogy az idei évnek a történéseit képzőművészeti kiállítással indítjuk. A Forrásban meghatározó módon szereplő képzőművészeket, fotóművészeket szerepeltetjük itt – emelte ki Füzi László, a Forrás főszerkesztője, a Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Képünkön Lőrincz Luca kerámiáit csodálják a fiatal látogatók
fotó: Banczik Róbert

A tárlaton 30 művész alkotásait lehet megcsodálni. Horváth Mária animációsfilm-rendező – aki egyben a kiállítás rendezője is – elmondta, hogy még kétszer-háromszor ennyi művet tudnának bemutatni, ha lenne nagyobb helyük.

– Írtam ennek a 28-29 művésznek, hogy meghívnám őket egy közös születésnapi köszöntőre. Olyan embereket invitáltunk meg, akikről biztosan tudtam, hogy közük van a Forráshoz. Vannak köztük fiatalok, de az idősebb korosztályt is többen képviselik. Tehát a Forrás rendkívül nyitott, sok képzőművésszel van kontaktusban – fejtette ki az animációsfilm-rendező.

A Forrás 50 programsorozat nyitókiállítását február 1-jéig lehet megtekinteni Kecskeméten, a Kápolna Galériában.

Kapcsolódó Cikkek