2020. április 05., vasárnap
Vince

Külföld

Megostromolták a határt a migránsok

Könnygázt vetettek be az amerikai határvédelmi szervek az amerikai–mexikói határon, miután az elhíresült migránskaravánból mintegy 150 közép-amerikai illegális bevándorló megpróbált átjutni az Egyesült Államokba.

Nem tudják megemészteni a Mexikó felől érkező migránsok, hogy Donald Trump amerikai elnök nem hajlandó beengedni őket az USA-ba. A migránsok kedd este a mexikói Tijuana város felől próbáltak meg áttörni a határon, és miután kövekkel kezdték dobálni a határőröket, megfékezésük érdekében a határvédő egységek könnygázt vetettek be. Az összecsapás során 25 embert letartóztattak, a többi migráns pedig visszament Tijuanába.


EPA/JOSEBETH TERRIQUEZ

 

Az amerikai belbiztonsági minisztérium szóvivője, Katie Waldman „erőszakos csőcseléknek” nevezte a migránshordát. A hírek szerint január közepén mintegy 15 ezer főt számláló újabb migránskaraván indul Hondurasból az amerikai határ felé.

 

Ismét erőszakoltak Kölnben

Idén sem bírtak magukkal a migránsok Kölnben és Leverkusenben, ahol szilveszter napján este 6-tól reggel 10 óráig 249 feljelentés érkezett a rendőrséghez. Egy 28 éves német nőt egy mosdóban erőszakolt meg egy ismeretlen, további hat esetben pedig szexuális zaklatás történt, de volt rongálás és támadások is. Bécsben egy  21 éves svájci lányt zaklatott szexuálisan egy 20 éves afgán migráns szilveszter este. A lány védekezésképpen orrba vágta a migránst. A bécsi rendőrség nemcsak az afgán, hanem a turistalány ellen is eljárást indított testi sértés miatt.

Kapcsolódó Cikkek