EUR: 323,42 Ft
CHF: 291,72 Ft
2019. június 26., szerda
János, Pál

Egyéb Veszprém

Megújul a Jutasi úti orvosi rendelő

Folytatódnak az egészségügyi fejlesztések Veszprémben

Már javában zajlanak a munkálatok a Jutasi út 59. alatti orvosi rendelő helyszínén. A tervek szerint május elején már egy teljesen új rendelő várja a gyermekháziorvosi ellátást biztosító doktorokat és a hozzájuk érkező betegeket.


A beruházásra a korszerűtlen energetikai kialakítás miatt van szükség. Az önkormányzat vállalta, hogy 72 millió forintos TOP-beruházással a komplett belső épületrészt megújítja.

Májusra megújulhat a Jutasi úti rendelő (fotó: Domján Attila)

A munkák során a belső gépészeti vezetékezés, a fűtési hőleadók, a használati melegvíz-rendszer, valamint a villamos vezetékek, lámpatestek korszerűsítése történik meg. Építészeti szempontból a projektarányos akadálymentesítés mellett a belső padló- és falburkolatok, a belső nyílászárók cseréje, az esztétikai javítások és a felületképzési munkák valósulnak meg – mondta sajtótájékoztató keretében szerda délelőtt a felújítást végző Min-Tech Kft. felelős műszaki vezetője, Nagy Zoltán.

Brányi Mária alpolgármester szerint a rendelő megújítása egy újabb mérföldkő abban a felújítási sorozatban, amelynek során veszprémi, kádártai és gyulafirátóti orvosi rendelők újulnak meg. Emlékeztetett, az előző évben a Kabay utcában és az említett két városrészben, valamint az SZTK-ban hajtottak végre rekonstrukciókat.

A beruházás részelteiről a helyszínen tartottak sajtótájékoztatót (fotó: Domján Attila)

A mostani munkálatokkal azonban nem áll meg az orvosi rendelők megújításának sorozata, ugyanis a jövőben az Ördögárok utcai, a Cserhát lakótelepi és a Vilonyai úti rendelőket újítják fel TOP-pénzből, így Veszprémben biztosított lesz az alapellátást nyújtó intézmények megfelelő műszaki háttere – mondta.

Kapcsolódó Cikkek