2019. június 26., szerda
János, Pál

Egyéb Szombathely

Megújul a Sportliget

Új pályák, bővülő lehetőségek, modern kivitelezés

Napokon belül megkezdődik a Sportliget felújítása – jelentette be sajtótájékoztatón Puskás Tivadar polgármester és Illés Károly alpolgármester. Egymilliárd 155 millió forintos uniós támogatásból pályákat építenek és újítanak fel, kiszolgáló- és szociális helyiségeket létesítenek, továbbá bővítik a Kalandváros szolgáltatásait.


Puskás Tivadar polgármester és Illés Károly alpolgármester ismertette a terveket Fotó:CSG

A hathektáros területen található kilenc sportpályát felújítják. A meglévő három kis méretű salakos labdarúgópályát kibővítik, a középső pálya nyugati oldala egy lelátóval gazdagodik, továbbá egy új salakos focipálya is épül. Megújítják a park teniszpályáit, a meglévő kosárlabdapálya helyére pedig új, korszerű, streetball játékra is alkalmas pályát építenek. Új rekreációs fejlesztésként a területen kialakítanak egy aszfaltozott görkorcsolyapályát és egy kilenc street-workout elemből álló szabadtéri fitneszpályáját.

Új szolgáltató épülettel is bővül a liget, amelyben egy vendéglátó-egység, sporteszköz-kölcsönző és sportöltöző kap helyet, emellett a látogatók számára szociális helyiségek kialakítását is tervezik. Egy raktár-géptároló udvar is épül a karbantartó gépek és eszközök elhelyezésére, és több akadálymentesítést szolgáló fejlesztés is megvalósul.


A beruházás része a zöldterületek jobb kihasználása is. Így egy jelenleg funkció nélkül álló, közel 1200 négyzetméteres alapterületű üres gyepterületen új pihenő- és bemutatókertet alakítanak ki, a futballpályáktól keletre fekvő mintegy 3500 négyzetméteres területen pedig piknikövezetet hoznak létre.

Őszre megújul és kibővül a Sportliget Látványterv: szombathely.hu

A Sportliget és a közeli egyéb rekreációs övezetek közötti közvetlen kapcsolat kialakítása érdekében a Kalandpark a felnőttek és az idősebbek által is használható szabadtéri és asztali társasjátékokkal gazdagodik, az Arany-patakon keresztül pedig akadálymentes gyalogoshíd épül és vezet majd át a Csónakázó-tó területére. A patakparti sétány is megújul, a patak menti szakaszon pedig több mint 40 apró dombot létesítenek, köztük kanyargós ösvényekkel és kocogóúttal. Az átalakítás során összesen közel 40 ezer négyzetméteren újítják fel a meglévő zöldterületet, vagy újakat alakítanak ki.

A munkálatok várhatóan január második felében kezdődnek és szeptember végéig tartanak.

Kapcsolódó Cikkek