2019. június 20., csütörtök
Rafael

Egyéb Eger

Megújul a stadion és a foci is!

Ígéretes év elé néz az egykor minőségi magyar focicsapatok közé sorolt, jelenleg az NB III Keleti csoportjában szereplő Eger SE. 2019-ben teljeskörűen megújulhat a csapat elhasználódott és korszerűtlen stadionja, és a bajnokság hamarosan kezdődő tavaszi fordulójában tétmeccsek során szeretnék bizonyítani a labdarúgók egri vitézségüket. Többek között a Gyöngyös, a Szolnok és a Jászberény lesz az ellenfél.

Harmati Péter, az Eger SE vezetője lapunknak elmondta, hogy Vígh Ferenc vezetőedző irányításával a fiúk napi 2-3 edzéssel és edzőmeccsekkel készülnek arra, hogy dicsőséget hozzanak városuknak. A szakember viccesen azt is hozzátette: a jó kondi érdekében az Eger SE focistáinál talán senki nem futja körbe többször az Érsekkertet. Harmati bízik abban, hogy 2019-ben lelkes egri szurkolóik mellett, szeretett városa, Eger vezetői is a focicsapat mellé állnak. A klub vezetője szerint Eger polgárai körében döntő többségben vannak azok, akik vele egyetértésben azt vallják, hogy ennek a csodálatos városnak a nagy múltú, egykor legendás sikereket elért focicsapata több törődést érdemelne a városvezetők részéről is.


– Mindenhol elmondom, a célunk csak annyi, hogy Egernek újra legyen egy erős, büszke NB II-es focicsapata, hogy újra mi lehessünk a régió tehetségeinek gondozója, és büszkék lehessünk azokra a tehetséges egri fiatalokra, akik a mi nevelésünk nyomán kerülnek a hazai sztárcsapatokba – fejtegette Harmati Péter, aki azt is hozzátette: súlyos hiba és felelőtlenség lenne egy olyan korszakban elhanyagolni a foci fejlesztését, amikor a kormányzat is azt hirdeti, hogy fontos és támogatandó cél a labdarúgásban rejlő tömegsport és közösségépítő lehetőségeket kiaknázni. Harmati Péter mindent egybe vetve mégis optimista, hiszen az egri focival kapcsolatos tervei szinte szóról-szóra egybecsengenek Eger és térsége országgyűlési képviselőjének, Nyitrai Zsoltnak az elképzeléseivel, és az egykori egri focista, klubvezető Harmati ezt nagyon jó előjelnek tekinti.

Harmati Péter, az ESE vezetője

Kapcsolódó Cikkek