2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Egyéb Szombathely

Megújult a Szigligeti Ede utca

Elkészült a Szigligeti Ede utca Táncsics Mihály utca és Körmendi út közötti szakaszának teljes felújítása. A beruházást Puskás Tivadar polgármester, Illés Károly alpolgármester, Sátory Károly, a körzet képviselője és Koroknai Róbert, az Alpok Terra Kft. ügyvezetője adta át a forgalomnak.

– Egy város minőségét nagymértékben meghatározza, hogy milyenek az útjai. Éppen ezért a közgyűlés három évre szóló út- és utcafelújítási programot fogadott el – fogalmazott Puskás Tivadar polgármester.


Térkőburkolatot kapott az utca Fotó: CSG

A Szigligeti Ede utca Táncsics Mihály utca és Brenner Tóbiás körút közötti szakaszának teljes körű felújítása a Szociális városrehabilitáció II. ütem című pályázat keretében valósult meg. A II. ütemben a Táncsics Mihály utca és Körmendi út közötti szakasz több mint 105 millió forintnyi önkormányzati forrásból készült el. A kétsávos, 5,5 méter széles út, a parkolósáv és a járda is térkő burkolatot kapott, továbbá a beruházás részeként 57 új fát telepítettek az utcába.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hendrix-műsor Tátraival

  Hendrix-műsor Tátraival

  A hejőcsabai Gárdonyi Parkban, varázslatos környezetében, június 28-án lehet majd egy különleges zenei csemegét nézni-hallgatni.

 • GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.

 • Légy szíves! Légy színes!

  Légy szíves! Légy színes!

  Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.